VIŠI SUD DONEO ODLUKU: Do 30 dana pritvora za atentatora sa Vračara

Autor: Republika

Hronika

13.05.2020

19:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Viši sud u Beogradu odredio je večeras pritivor do 30 dana Crnogorskom državljaninu M.M. (33) koji je u ponedeljak popodne naoružan i s maskom na licu ušao u kafić na Vračaru.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Hapšenje na Vračaru

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu doneo je večeras rešenje kojim mu je odredio pritvor zbog opasnosti od bekstva, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i zbog uznemirenka javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, saopšteno je iz suda.

On i njegov branilac imaju pravo da se žale na ovo rešenje krivičnom vanpretresnom veću u roku od tri dana


M.M. se ranije danas na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu branio ćutanjem.

Njemu se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo u pokušaju, i koje se odnosi na tri oštećenalica, kao i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, rekla je za Tanjug portparol tužilaštva Irena Bjeloš.

Mediji su preneli da je puno ime okrivljenog Miloš Miljanović iz Herceg Novog i nagađaju da je njegova meta bio Miloš Nilović koji je sedeo u društvu dva prijatelja u kafiću.

Niloviću se sudi zbog nošenja pištolja pronađenog u restoranu Durmitor u Beogradu 2017. Kada je bilo uhapšeno desetak osoba, navodno, pripadnika “škaljarskog klana”, što on negira.

Policija je M.M. uhapsila juče rano ujutru dok je spavao. Kod njega je pronađen automatski pištolj „uzi“ sa prigušivačem, silikonska maska i garderoba koju je nosio prilikom ulaska u kafić.

On se sumnjičei da je u ponedlejak oko 17 časova, naoružan ušao u baštu jednog kafića na Vračaru, da bi vrlo brzo iz istog pobegao u nepoznatom pravcu.

Nije upotrebio vatreno oružje, niti je bilo ko povređen, ali su gosti panično bežali iz lokala kada su ga videli.

Sve su zabeležile sigrnosne kamere, a snimak se brzo proširio društvenim mrežama.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading