Crna statistika, ovo nije smelo da se desi: Tokom vanrednog stanja najviše izrečenih krivičnih prijava za OVO gnusno delo

Autor:

Hronika

11.05.2020

08:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za vreme vanrednog stanja rad zaposlenih u Trećem osnovnom javnom tužilastvu organizovan je u skladu sa merama Vlade Srbije, a na osnovu uputstva javnog tužioca i obaveznih uputstava Republičkog javnog tužilastva.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Foto: Ilustracija

Postupalo se u predmetima gde jeosoba bila uhapšena ili joj je određen/predložen pritvor,  gde su ostećeni maloletnici, pretila zastarelost za krivično gonjenje, kod nasilja u porodici kao i po ostalim krivičnim prijavama za krivična dela koja su izvršena za vreme vanrednog stanja.

Krivične prijave podnete za vreme vanrednog stanja

  • Zaključeno ukupno 75 sporazuma o priznanju krivičnog dela. Najviše krivičnih prijava i sporazuma je bilo za koji nisu postupali po zdravstvenim propisima. Većina njih je osuđena na tromesečnu kaznu kućnog zatvora
  • Za krivično delo nasilje u porodici podneto je 42 krivične prijave. Uslovnu kaznu zaradile su dve osobe, dok je pritvor predložen za njih troje. Za 52 osobe izrečene su hitne mere, od čega 18 naloga za iseljenje i 34 mere zabrane približavanja i komunikacije. 
  • Ni mutne radnje na gradilištima nisu izostale. Bez građevinske dozvole uhvaćeno je troje ljudi. Uglavnom su izrečene uslovne kazne i novčane u rasponu od 100.000 dinara do 500.000.
  • Ni dileri droge nisu mirovali tokom vanredng stanja. Tokom pandemije, pale su dve uslovne kazne i jedna novčana od 100.000 dinara zbog nedozvoljenog držanja opojnih droga.
  • Nažalost ni napadi na policiju nisu izostali. Zbog remećenja javnog reda i mira uhapšeno je troje ljudi od kojih je jednoj osobi izrečena zatvorska kazna, a ostalo dvoje dobilo je uslovnu. Zbog napada na policiju i sprečavanja službenog lica u vršenju dužnosti uhapšeno je dvoje od čega je jednoj osobi određen pritvor, a drugoj je izrečena kazna kućnog zatvora u trajanju od jedne godine.

Ukupan broj pritvora za ostala dela je 38.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading