USKORO POČINJE SUĐENJE MALČANSKOM BERBERINU! Monikin otac: Nadamo se da će dobiti doživotnu robiju

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

07.05.2020

16:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Viši sud u Nišu potvrdio je optužunicu i zakazao za 29. maj početak suđenja Ninoslavu Jovanoviću (46), poznatijem kao "Malčanski berberin", jer je 20. decembra prošle godine u Brzom Brodu kod Niša oteo i zlostavljao dvanaestogodišnju devojčicu.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ/MUP Srbije/FaceApp
Foto: Ilustracija

Zanimljivo je to da je Jovanović pokušao da ospori navode optužnice, ali je Apelacioni sud odbacio žalbu, pa je optužnica stupila na pravnu snagu.

Jovanović negira da je zlostavljao devojčicu i da navodi opisani u optužnici nisu tačni i da je nije povređivao, ali je žalba odbačena, pa će se 29. maja naći pred sudom na pripremnom ročištu koje je zakazano za taj datum.

U porodici otete devojčice nadaju se da će Jovanović dobiti najstrožu kaznu predviđenu za krivična dela koja mu se stavljaju na teret.

- S obzirom na to da nas je zahvatio Covid-19, to je i relativno brzo podignuta optužnica, iskreno sam očekivao i kasnije da to bude. Nadamo se da će da dobije doživotnu kaznu zatvora, znajući da je povratnik i da je svaki put po izlasku iz zatvora ponavljao krivično delo. Po novom zakonu na čijem je donošenju insistirao Igor Jurić postoji mogućnost da dobije takvu kaznu. Ništa manje od doživotne robije ne bi trebalo da dobije - kaže otac devojčice R. K.

RepublikaFoto: Republika

On kaže da je njegova ćerka sada bolje i da se oporavlja od svega što je preživela.

- Kudikamo je bolje sada nego prvih mesec, mesec i po dana otkad je izašla iz bolnice. Svi smo kod kuće zbog ove situacije sa virusom. Prati nastavu preko TV-a, radimo sa njom nešto oko škole, pomažem joj oko matematike, srpskog jezika, tih nekih osnovnih predmeta. U slobodno vreme pokušavamo da je zabavimo, igramo društvene igre - kaže otac.

Više tužilaštvo zbog zaštite interesa maloletnice i delikatnosti slučaja nije saopštilo pravnu kvalifikaciju krivičnih dela koja se Jovanoviću stavljaju na teret. Kako je "Blic" pisao, on je uhapšen 5. januara na groblju u Malči, a istraga protiv njega potom je pokrenuta zbog krivičnih dela otmice i silovanja deteta, za šta se može izreći kazna zatvora od najmanje 10 godina ili kazna doživotnog zatvora. Zato se očekuje osnovano da mu se i optužnicom na teret stavljaju upravo ta ova krivična dela.

Potera koja je trajala 17 dana, mobilisala više od 800 policajaca, pripadnika snaga bezbednost i dobrovoljaca i koji su tragali za otetom devojčicom. Manijak je nakon hapšenja priznao da je nasumično izabrao M. K. koju na prevaru naveo da uđe u ukradeni „punto“, ispričavši joj da je novi električar koji je počeo da radi u njenoj školi i da ne zna put. Automobil je ostavio na groblju u Malči, prespavali su u obližnjoj šumi u unapred pripremljenoj zemunici, a put ka Knjaževcu potom su nastavili prugom... Trećeg dana otmice policija je pronašla automobila, a nakon analize tragova utvrđeno je da iza otmice stoji Jovanović, osuđivani silovatelj dece koji je monstruozni nadimak dobio zbog izopačene manije da pre zlostavljanja šiša devojčice.

RepublikaFoto: Republika

U policijskoj poteri korišćene su termovizijske kamere, helikopteri, psi tragači, dronovi, ali je manijak uz dosta sreće uspevao da beži danima policiji koristeći se unapred pripremljenim skrovištima od kojih su neka bila i pod zemljom.

Nakon 10 dana, devojčica je nađena u vikendici u selu Pasjača, ošišana i u modricama, ali živa. Srećom, vlasnik vikendice Emil Živić je svratio da obiđe kuću u kojoj ne živi, a Jovanović je, videvši ga, iskočio kroz prozor i pobegao bez otete devojčice. Potraga za Malčanskim berberinom nastavljena je i u narednih nedelju dana, sve dok 5. januara 2020. godine Jovanović nije viđen u dvorištu Petra Cekića iz Malče koji ga je pojurio metlom, a potom pozvao policiju. Uhapšen je istog dana na groblju u Malči. Na jednom suđenja Jovanović je priznao da ga šišanje devojčica seksualno uzbuđuje. Psihijatrijskim veštačenjem je bilo utvrđeno da nije duševno oboleo, ali da ima psihopatsku strukturu ličnosti.

Pola života proveo u zatvoru

Iza rešetaka Jovanović je proveo više od 22 godine života zbog silovanja, pokušaja silovanja, ali i krađa i prevara.

Prvi put je osuđen 1996. godine na deset godina zatvora zbog silovanja i prevare. Tada je silovao jednu devojku i devojčicu staru 14 godina. Pošto se 2005. godine našao na uslovnoj slobodi, nakon od 9,5 godina robije ponovio je krivična dela - jednu dvanaestogodišnjakinju iz Niša je silovao, a drugu iz Gornje Vrežine pokušao da siluje, prethodno im ošišavši kosu makazama. U poteri za njim, tada su ponovo korišćeni helikopter i psi tragači.

Osuđen je 2006. godine na 15 godina, ali je iz zatvora je izašao početkom januara 2018. godine, posle izdržanih 12 godina, nakon što mu je Vrhovni sud smanjio kaznu po žalbi. U oktobru iste godine opet je uhapšen pod optužbom da je uznemiravao i proganjao žene i maloletnice putem društvenih mreža. U martu 2019. godine je u Beogradu osuđen na pet meseci zatvora zbog polnog uznemiravanja žena putem društvenih mreža.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading