Izrešetao specijalca kroz vrata svog stana: U Nemačkoj uhapšen diler droge poreklom iz Srbije

Autor: M. Ž. L.

Hronika

03.05.2020

22:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemačka policija uhapsila je T. K. (29), državljanina ove zemlje srpskog porekla, zbog sumnje da je ubio specijalca koji je došao da ga uhapsi. Ubica je smrtonosne hice ispalio kroz vrata svog stana.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Komandosi elitne jedinice nemačke policije (SEK) krenuli su u sredu 29. aprila u cik zore da uhapse mladića osumnjičenog za dilovanje droge. Došli su u šest ujutru do vrata stana u Ulici Avgustin Vibelt u Gelzenkirhenu, kada je počeo pakao.

- Osumnjičeni je zapucao kroz zatvorena vrata na njih. On je ispalio dva metka, a jedan je pogodio specijalca starog 28 godina, koji se srušio na pod. Ostali policajci uzvratili su vatrom, ali nisu pogodili osumnjičenog, koji je, nakon toga, spusti oružje i mirno se predao. Policajac je prebačen u bolnicu, ali je posle sat vremena podlegao povredama - rekao je medijima predstavnik policije.

Policajci su identifikovali pucača kao T. K. (29), nemačkog državljanina sa stranim poreklom. Sajt Epoha naveo je da je njegova porodica u ovu zemlju emigrirala iz Srbije i Crne Gore.

U stanu T. K. (29) nađena veća količina marihuane, kokain, pištolji, eksploziv, noževi...

Prilikom pretresa stana pronađena je veća količina marihuane i kokain, koji su bili spremljeni za prodaju. Takođe su pronađene i manje količine drugih vrsta droge. Tomas je imao i pravi arsenal oružja, pored pištolja iz kog je pucao, pronađen je i revolver, signalni pištolj, improvizovana eksplozivna naprava, noževi... Pronađena je i veća suma novca, za koju policija pretpostavlja da potiče od trgovine narkoticima.

Policijska akcija, pucnjava i hapšenje njihovog komšije potpuno je šokirala žitelje tog dela Gelzenkirhena.

- Lično sam ga poznavala i pomalo smo se družili. Znam da je voleo svog psa Blekija, a čak je šetao i moje kuče ponekad kada sam ja bila na putu. Bio je ljubazan, predusretljiv i uvek spreman da pomogne. Ne mogu da verujem da je pucao i da je kod njega u stanu pronađeno toliko droge - rekla je jedna komšinica.

 

Prvo ubistvo od 1974. godine

SEK je specijalna jedinica policije koja obavlja najrizičnija hapšenja terorista i dilera droge, kao i druge složene policijske akcije. Ubistvo pripadnika ove jedinice je prvo od 1974. godine. Nemačke vlasti pokrenule su istragu koja treba da utvrdi pod kakvim okolnostima je došlo do tragedije i da li su policajci ispoštovali sve procedure. Istraga bi trebalo da pokaže da li je osumnjičeni uopšte znao da mu u stan upada policija ili je mislio da su u pitanju članovi neke suparničke bande.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading