SPAS U ZADNJI ČAS! Vranjancu naglo pozlilo, oni su ipak stigli na vreme i uspeli da mu pomognu

Autor: kurir.rs, Republika

Hronika

30.04.2020

22:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jednom Vranjancu (71) hroničnom bolesniku koji živi sam u zgradi u ulici Partizanski put u Vranju pozlilo je u toku prepodneva. U lošem zdravstvenom stanju on je pokušavao puzeći da dođe do ulaznih vrata da ih otključa i pozove u pomoć.

RepublikaFoto: ST/E. ČONKIĆ
Foto: Ilustracija

Njegova agonija trajala je nekoliko sati. Nije uspeo da otključa vrata, ali je srećom telefonom pozvao ćerku koja živi u Beogradu, koja je odmah kontaktirala Komunalnu policiju grada Vranja. Pripadnici ove službe na čelu sa načelnikom Ivicom Taškovićem i u saradnji sa Vatrogasno- spasilačkom ekipom i Hitnom pomoći reagovali su brzo i izašli na lice mesta.

Vatrogasci su uz pomoć merdevina uspeli da se popnu na terasu, polomili jedno staklo i uspeli da uđu u stan kako bi što pre bila pružena pomoć čoveku. Potpuno nesvakidašnja akcija Komunalne policije u spašavanju ljudskog života, naočigled stanovnika koji žive u tom delu grada.

Komunalnoj policiji slučaj je prijavljen oko 10 sati u četvrtak.

- Obavestio nas je zet čoveka kome je bila potrebna pomoć. Rekao nam je da je njegov tast sam u stanu zaključan, da je ključ u bravi, a njemu su otkazale noge. Pokušavao je puzeći da dođe do vrata da ih otključa, u tom pokušaju ostao je bez snage i nije mogao dalje. Ubrzo po dobijanju poziva kontaktirao sam nadležne u Hitnoj pomoći, Sektoru za vanredne sizuacije i Vatrogasnoj jedinici. Trebalo je oko 15 minuta da se organizujemo.

- Na licu mesta ustanovljeno je da ćemo brže doći do čoveka ako se vatrogasci merdevinama popnu do njegove terase na drugom spratu, polome staklo na prozoru i onda uđu i otključaju sigurnosna vrata kako bi lekarima omogućili da što pre dođu do pacijenta. Na svu sreću sve je prošlo brzo i kako treba. Prva pomoć je pružena čoveku, a onda je vozilom Hitne pomoći prebačen na Urgentno odeljenje vranjskog Zdravstvenog centra i sada je u stabilnom stanju - kaže načelnik Ivica Tašković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading