Barem smo ga našli, prepoznala sam ga po... Potresna ispovest majke pokojnog Uroša pronađenog u Dunavu

Autor: Alo, Republika

Hronika

30.04.2020

12:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Kada je telefon zazvonio i kad sam čula glas inspektorke, sve mi je bilo jasno. Barem smo ga pronašli... Sad mogu da mu organizujem sahranu na miru" - ovim rečima je počela svoju ispovest Vera Radosavljević, majka Uroša Radosavljevića (23), koji je misteriozno nestao 6. decembra 2019. na Dunavu kod Vinče.

RepublikaFoto: nestalisrbija.rs
Uroš Radosavljević

Kako se saznaje, telo je u fazi raspadanja pronađeno na obali Dunava u mestu Brestovik kod Grocke, a njegova majka Vera je posle više meseci neizvesnosti dobila najtužniju vest. Kako je ispričala, svog voljenog sina je identifikovala na osnovu tetovaža.

- Kada je telefon zazvonio i kada sam čula glas inspektorke iz 29. novembra, sve mi je bilo jasno. Otišla sam i identifikovala sina koga mi je Dunav uzeo. Išla sam na Institut za sudsku medicinu, gde je urađena obdukcija. Utvrđeno je da je u pitanju utapanje. Najpre su mi pokazali slike... Prepoznala sam sina po tetovažama i garderobi.

 

 

Do juče sam gajila nadu da je živ, ali sada se sve to ugasilo. Znam samo da je u pitanju nesrećni slučaj. Uroš je bio neplivač i ne bi sebe doveo u situaciju da ulazi u vodu, ali još uvek ne znam kako je u njoj završio, sem da je u pitanju nesreća - kaže majka Vera i dodaje da nisu odustajali od potrage otkako je nestao.

- Pretraživali smo reku, obale, ali Dunav ga je držao u svom naručju. Priznajem, kako su dani tekli neizvesnost nas je ubijala, a sada barem znam da Uroša više nema - kroz suze  je rekla neutešna majka.

Čamac sam plutao Dunavom

Urošev čamac su pronašli lokalni alasi kod Ade u Grockoj, neposredno posle njegovog nestanka. Primetili su da u njemu svetli lampa. Čamac su vezali za drvo, a kasnije su ga pronašli drugi ribari. U čamcu nije bilo Uroševih stvari. Sumnjalo se da ga je neko gurnuo. Odbačena je mogućnost da je na čamac naleteo brod jer nije oštećen.

RepublikaFoto: MUP Srbije

Uroš je nestao pod misterioznim okolnostima u noći između 6. i 7. decembra prošle godine, kada je otišao čamcem na Dunav da izvuče ribarsku mrežu. Posle nestanka je bilo informacija da navodno nije bio sam na čamcu, jer je pronađena samo njegova lampa. Porodica je zbog toga čak sumnjala da je naleteo na neku švercersku turu.

- Uroša ćemo sahraniti kako dolikuje u Vinči. Doći će moja majka i porodica. Urošev otac je takođe obavešten. Za sada se držimo ćerka i ja, ali će nas sigurno sve sustići posle sahrane - navodi neutešna majka.

Kako se saznaje, Uroševo telo je pronađeno nasukano uz obalu Dunava u Brestoviku kod Grocke.

- Neko od ribara ili poljoprivrednika pronašao je telo i pozvao policiju. Telo je bilo u fazi raspadanja, ležalo je u plićaku, okrenuto leđima. Na sebi je imao plavu jaknu sa zelenim rajsferšlusom. Prizor je bio strašan - kaže očevidac.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading