Direkcija za građevinsko zemljište podnosi krivične prijave protiv Bastaća i Miljuša

Autor:

Hronika

29.04.2020

11:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda osudila je pokušaj predstavnika opštine Stari grad, predvođenih predsednikom Markom Bastaćem i grupe građana sinoć tokom policijskog časa, zaustave radovi na Dorćolu, u Venizelisevoj i ulici Žorža Klemansoa i najavila krivične prijave.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Marko Bastać

U saopštenju Direkcije navodi se da je reč o izvođenju planiranih i prijavljenih radova na saobraćajnoj infrastrukturi u tim ulicama.

Predstavnici opštine Stari grad, predvođeni predsednikom Markom Bastaćem i grupa građana sinoć su se okupili na uglu ulica Žorža Klemansoa i Venizelosove, u znak protesta što se, kako navode, gradnja trolejbuske mreže izvodi u vanrednom stanju, i tokom noći, pa su se žalili na buku.

- Ugrožavajući bezbednost radnika, rizikujući živote svih okupljenih građana, ne samo zbog obavljanja građevinskih radova, već prevashodno zbog toga sto je u toku pandemija virusa kovid-19, Marko Bastać i Branko Miljuš su zloupotrebili svoje javne funkcije koje obavljaju, te će Direkcija postpupiti u skladu sa zakonom i podneti krivične projave protiv njih dvojice - stoji u saopštenju Direkcije.

Ističu da će zbog zdravlja i sigurnosti građana radovi u tom delu biti obustavljeni do ukidanja vanrednog stanja, "kako Bastać i Miljuš ne bi ugrožavali živote građana i radnika".

Dodaju da su radovi na saobraćajnoj infrastrukturi važni, jer će njen završetak omogućiti smanjenje emisije štetnih gasova u tom delu grada, što je, kažu, posebno značajno sada, kada su svi suočeni sa virusom, koji upravo napada disajne organe.

- Osuđujemo ovaj vandalski čin, a građanima poručujemo da ćemo i dalje brinuti i za njihovo zdravlje i za razvoj grada i realizaciju gradskih projekata - navodi se u saopštenju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
zora

29.04.2020 19:26

Da li ce neko da ispita Bastacevu imovinu pa da se vidi sta sve poseduje od plate koju prima za obavljeni posao.