SUĐENJE ŽANDARMIMA: Andrej Vučić zadobio tri povrede policijskom palicom

Autor: Tanjug

Hronika

13.10.2017

15:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brat predsednika Srbije, Andrej Vučić zadobio je tri povrede od udaraca pripadnika Žandramerije nanetih policijskom palicom tokom Parade ponosa u septembru 2014. u Beogradu, posvedočio je veštak sudske medicine Branimir Aleksandrić u Višem sudu u Beogradu.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Zadobio povrede u incidentu tokom Gej parade 2014. godine: Andrej Vučić

On je precizirao da je na osnovu uvida u medicincku dokumentaciju s prvog pregleda, zaključio da je Andrej Vučić imao "dva krvava podliva na leđima" dužine oko 20 centimetara i širine oko 1,5 centimetara i jedan krvavi podliv na levom ramenu "prečnika oko pet centimetara".

Veštak je tokom svedočenja na suđenju osmorici žandarma optuženih za napad na Andreja Vučića i brata gradonačelnika, Predraga Malog, kao i još dvojicu pripadnika vojne policije, dao mišljenje da je Predrag Mali zadobio tri krvava podliva na leđima i jedan na desnom ramenu.


On je ustvrdio da su i pripadnici vojne bezbednosti koji su bili s Vučićem i Malim, zadobili su povrede od policijskih palica, odbacujući tvrdnje odbrane da su povrede kod njih mogle da nastanu od udaraca u zid ili od šutiranja ivice policijskog štita.

Zbog toga je odbrana optuženih najavila da će pisanim putem putiti sudu primedbe na sadržinu svedočenja vešataka. 


Suđenje se nastavlja 20. oktobra. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading