Uhapšen poznati bokser, povezuju ga sa Bojovićevim klanom!

Autor: blic.rs

Hronika

13.10.2017

11:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crnogorska policija juče je u Budvi uhapsila boksera Nikolu Sjekloću (39), rođenog u Nišu, osumnjičenog za ilegalno posedovanje oružja i municije, a lisice na ruke stavljene su mu u akciji privođenja osoba bliskih kriminalnim klanovima.

RepublikaFoto: youtube.com/Grebensikov Dmitrij
Nikola Sjekloća

Pored Sjekloće, u Budvi su uhapšene još tri osobe, dok su na informativni razgovor privedeni Marko Ljubiša zvani Kan, Đuro Ivanović, Dragan Marković, i bokserov brat Goran Sjekloća. Na 11 lokacija u Budvi, Pržnu, Miločeru i Svetom Stefanu pretreseni su stanovi i kuće Ljubiše, Ivanovića, Mladena Kažanegre, Markovića, Nikole i Gorana Sjekoloće, i Gorana Slovinića.

Kod četvorice uhapšenih nađeno je oružje, municija, prigušivač za pištolj, optički nišan, radio stanice, saopštila je crnogorska Uprava policije. Sjekloća i trojica uhapšenih su privedeni na saslušanje u tužilaštvo. Istovremeno sa akcijom u Budvi, u Baru i Ulcinju privedeno je 11 bezbednosno-interesantnih osoba i pretreseno isto toliko lokacija.

Osobe koje su privedene na informativni razgovor povezuju se sa klanom Luke Bojovića. Marko Ljubiša dovodi se u vezu sa narkobiznisom, a u julu ove godine, barska policija oduzela je kriptovane mobilne telefone. Sa njim je tada bio Milić Minja Šaković, blizak Zagoričanima, a tražili su Gorana Sjekloću. Svojevremeno je dovođen u vezu i sa ubistvom Ivana Šćepanovića iz Kraljeva u Budvi 2011, rođaka kontroverznog Budvanina Ivana Delića, ali nikada nije dokazano da je imao bilo kakvu ulogu u toj likvidaciji.

Ljubiša je inače dva puta, 2009. i 2013. u Beogradu preživeo pokušaje likvidacije. Atentat je preživeo i Ivanović, na koga je nepoznati napadač pucao 2014. ispred njegove kuće u budvanskom naselju Dubovica. Budvanski ugostitelj Slovinić je hapšen zbog napada na policajca, dok je Mladen Kažanegra sa bratom Ognjenom bio je osumnjičen da je u maju 2015. pucao na vozilo Budvanina Vasilija Rafailovića, bliskog kavčanima, za kojim se traga jer je optužen za ubistvo Đorđa Borete i niškog lekara u penziji Dragana Zečevića, prošlog decembra u Bečićima. Protiv njega su i ruski milioneri podnosili prijavu jer im je navodno pretio zbog privatizacije hotela i plaža.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading