Detalji jezivog čedomorstva u Brusu: Rodila živu bebu, umotala je u džak od praška i bacila na đubre! Evo ko je sve otkrio

Autor: novosti.rs

Hronika

23.04.2020

18:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako saznajemo, meštanka sela Batote Đ.J.(21) bacila je bebu nakon porađaja u prazan džak praška na smetilištu, 100 metara nedaleko od njene porodične kuće. Izvor iznosi da se za ceo slučaj otkrilo kada se porodilja javila ginekologu Doma zdravlja u Brusu, žaleći se na bolove.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Porodilja nije u početku želela da ispriča šta se sve dogodilo.

- Devojka se požalila na krvarenje,ali kako nije htela da sarađuje, doktoru je to sve bilo sumnjivo i odmah je na osnovu svega viđenog posumnjao da je došlo do porđaja i pozvao je policiju - navodi izvor iz istrage.

- Porodilja je prebačena na Odeljenje ginekologije Opšte bolnice u Kruševcu,gde je, trenutno čuva policija.


Istražitelji su se dali u potragu na terenu u ataru sela Batote na nekih 20 kilometara od Brusa. Bilo je sumnji i da je eventualno došlo do spontanog pobačaja, ali su sve sumnje razvejane, kada su danas na lice mesta došli obducenti. Utvrđeno je da je do porođaja definitivno došlo.

- Prvo je na nekih 100 metara od porodične kuće Đ. J. na smetlištu nađena posteljica, to je bilo sinoć oko 23 sata, a onda je danas nađena i beba i to umotana u peškir i to u praznom džaku od praška - iznosi izvor.

Pretpostavlja se da niko od ukućana nije znao da je devojka trudna, kao i da je porodilja krila trudnoću.

- Za sada se krivično delo kvalifikuje kao ubisvo pri porođaju, određena je mera zadržavanja, a donet je nalog za obdukciju bebe - predočava Milan Mihajlović, javni tužilac OJT Brus.

- Obdukcija koju će raditi stručnjaci Zavoda za sudsku emdicinu utvrdiće definitivno da li je dete bilo živo i koja je bila starost novorođenčeta.

U ovom trenutku ima indicija da je beba rođena živa, ali se procene o njenoj starosti kreću od 6. do 9 meseca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading