4 godine je ćutala o svemu, a sada je rešila da progovori: Ključan svedok na suđenju Zoranu će sve ispričati

Autor: kurir.rs, republika.rs

Hronika

22.04.2020

08:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje Zoranu Marjanoviću (41), optuženom za svirepo ubistvo supruge Jelene (33) na nasipu u Borči 2. aprila 2016. godine, trebalo je da bude održano juče u Višem sudu u Beogradu, ali je odloženo za 28. maj.

RepublikaFoto: e-stock/D. MILENKOVIĆ
Zoran Marjanović

Od početka vanrednog stanja doneta je odluka da sudovi u Srbiji postupaju samo po hitnim i pritvorskim predmetima, dok se svi ostali odlažu do daljeg iz preventivnih razloga zbog opasnosti od širenja koronavirusa. Trenutno najpoznatiji optuženik, podsetimo, brani se sa slobode od 13. jula 2018. godine nakon što je deset meseci proveo u pritvoru.

U nastavku suđenja preostalo je da se sasluša još samo Ljubica Marković, Jelenina tetka, koja je brinula o njenoj pokojnoj majci Zorici Krsmanović i bila uz nju sve do smrti. Njeno svedočenje predložilo je tužilaštvo kako bi se Ljubica izjasnila o Zoranovom i Jeleninom braku, odnosno o tome da li je njena sestra Zorica za života ikada izrazila sumnju u to ko joj je ubio ćerku.

- Markovićeva je možda i najvažniji svedok od svih do sada ispitanih, jer je od Jeleninog ubistva do Zoričine smrti živela sa pevačicinom majkom i brinula o njoj.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Zoran i Jelena Marjanović

Zorica se njoj poveravala, pričala joj je sve. Samim tim, Ljubica zna dosta toga, možda i najviše od svih članova porodice, prijatelja, poznanika Marjanovića i pevačice - kaže izvor "Blica".

Prethodno je, za svega tri pretresa, saslušano ukupno 18 svedoka, od kojih niko nije direktni očevidac zločina. Svi su mahom izneli posredna saznanja o tome kakav su odnos imali Zoran i Jelena ili su govorili o tome da su ih na dan zločina primetili na nasipu.

Kao ključni dokaz protiv Marjanovića ostaje tako njegov mobilni telefon, koji je, kako je veštačenjem utvrđeno, kobnog dana isključio u 16.38 sati, kada su on i Jelena stigli na nasip zajedno sa ćerkicom Janom, a uključio ga tačno u 17.04 nakon što je, navodno, ubio suprugu

U periodu od 16.56 do 17.04, prema optužnici, Zoran je ostavio malu Janu samu na nasipu, otrčao u susret Jeleni koja je džogirala, zadao joj osam smrtonosnih udaraca nepoznatim predmetom, a potom njeno beživotno telo bacio u obližnji kanal i vratio se po ćerku. To potvrđuje i blato sa njegovih pantalona koje je, kako tvrdi tužilaštvo, identično onom iz kanala.

Sam Marjanović je pred sudom, odlučno negirao da ima ikakve veze sa ubistvom supruge ili bilo kakva saznanja o tome ko je ubica:

- Nisam ubio Jecu, nisam kriv, ja sam žrtveno jagnje! To je mogao da učini samo neki psihopata! Dok god hodam ovom zemljom, želim da pomognem da se pronađe ubica moje supruge i eventualni saučesnici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading