IMAĆE VREMENA O SVEMU DA RAZMISLI: Tri meseca kućnog pritvora zbog kršenja izolacije za osobu iz Užica

Autor: Tanjug

Hronika

20.04.2020

17:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od petka u 17 sati, kada je počeo policijski čas pa do sada, pripadnici Policijske uprave Užice podneli su zahteve za pokretanje prekršajnog postupka protiv 24 osobe iz Zlatiborskog okruga zbog kršenja zabrane kretanja.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Foto: Ilustracija

- Od tog broja dva lica iz Užica su prekršile policijski čas, a na osnovu naloga nadležnog tužilaštva, podnesena je krivična prijava protiv jedne osobe koja je prekršila meru samoizolacije i njoj je već izrečena kazna od tri meseca kućnog pritvora - izjavio je Tanjugu zamenik gradonačelnika Užica Ivan Stanisavljević.

On je istakao da nije bilo okupljanja vernika u užičkim crkvama tokom Uskrsa.


Situacija je dobra i u Domu za stare na Zabučju u kome boravi 80 štićenika. Niko od njih, ni zaposleni, nije zaražen korona virusom, kazao je Stanisavljević.

Na teritoriji Zlatiborskog okruga do sada je potvrđeno 78 slučajeva obolevanja od korona virusa, a najviše ih je u Užicu - 24.

Stanisavljević navodi da sva javno komunalna preduzeća u gradu tokom praznika dežuraju kako bi grad i u vanrednim okolnostima i 84- časovnoj zabrani kretanja funkcionisao bez problema.

- Sve komunalne službe dežuraju, i kada je reč o snabdevanju strujom, vodom ili čistoći grada nema problema - rekao je Stanisavljević.

Prema njegovim rečima, JKP „Gradska toplana“, iako je grejna sezona završena, produžilo je grejanje do 1. maja, a kasnije će pratiti vremenske prilike i u zavisnosti od spoljašnje temperature, održavati toplim radijatore u stanovima.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading