Zario nož majci u srce, a onda je zaklao: Zbog psihičkog stanja ubice iz Kaluđerice, Tužilaštvo predložilo OVO

Autor: Novosti, Republika

Hronika

14.04.2020

10:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je nadležnom sudu predlog za izricanje mere obaveznog psihijatrijskog lečenja u zatvorenoj ustanovi za Pavla Tomića (21), koji je početkom oktobra prošle godine na svirep način usmrtio svoju majku Tijanu Tomić (56).

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Kuća u kojoj se desio zločin

Nakon sprovedene istrage i obavljenih veštačenja, u nalazu i mišljenju neuropsihijatra, kako saznajemo, navodi se da je teško ubistvo, koje mu se stavlja na teret, Pavle počinio u stanju neuračunljivosti. Prema nezvaničnim informacijama, on se i ranije lečio zbog određenih psihičkih problema.

Ubistvo se dogodilo 2. oktobra, u kasnim večernjim satima prošle godine u kući u Gračaničkoj ulici u Kaluđerici. Tu je Pavle kao podstanar živeo sa majkom, ocem i bratom, poslednjih godinu dana. Kako se tvrdi, mladić se najpre posvađao sa majkom, a zatim je nožem više puta ubo u grudi, da bi onda nesrećnoj ženi prerezao vrat. Lekari iz Hitne pomoći, koji su ubrzo došli na mesto zločina, pokušali su da je reanimiraju, ali bezuspešno.

RepublikaFoto: facebok.com/Pavle Tomic
Pavle Tomić

Posle ubistva, Pavle je pobegao, ali su policajci iz stanice u Kaluđerici uspeli brzo da ga uhvate. Mladić je nepovezano pričao o zločinu, govorio da zna šta je uradio. Pripadnici MUP su pronašli nož koji je navodno koristio prilikom zločina. Na saslušanju pred Višim javnim tužilaštvom, branio se ćutanjem. Sud mu je zatim odredio pritvor u kojem se i dalje nalazi.

Pojedine komšije, nakon ubistva, govorile su da su Tomići bili u lošoj finansijskoj situaciji, da je Tijana radila dva posla, kao i njen suprug, da bi prehranili porodicu. Prema njihovim rečima, ništa nije ukazivalo da bi ovako nešto moglo da se dogodi. I sam Pavle je trebalo da počne da radi u zdravstvu, pošto je završio srednju školu za fizioterapeuta. Tokom leta radio je kao konobar u jednom lokalu u Vinči.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading