Dukićeva hobotnica drma pravosuđe!

Autor:

Hronika

13.04.2020

05:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ortačka ekipa tužioca Stanislava Dukića pokušava da vedri i oblači srpskim pravosuđem. Naime, nakon skandalozne ekspresne kazne koju je Srpskom telegrafu izrekla sudija Višeg suda u Beogradu Danica Kosovac zbog pisanja o tome kako Dukić otkria detalje iz istrage (iznos od 500.000 dinara kazne skoro da nikad nije izrečen nijednom mediju), ispostavilo se da su pomenutu sudiju na položaj doveli upravo Dukićevi prijatelji!

RepublikaFoto: Printskrin
Stanislav Dukić

Naime, dvojica gostiju na Dukićevoj rođendanskoj proslavi u hotelu "Šumadija" (zajedno sa kontroverznim biznismenima iz Novog Pazara, među kojima je i osuđivani Halil Emrović), o kojoj je Srpski telegraf pisao, bili su Aleksandar Pantić i Ivan Jovičić, sudije i članovi Visokog saveta sudstva, ali i članovi komisije koja je svojevremeno odlučivala o unapređenju sudija.

Nije teško pogoditi, baš njih dvojica direktno su bila uključena u izbor Danice Kosovac na funkciju. Sada je, očigledno, došlo vreme da se usluga vrati...

SPORNA PROSLAVA I SKANDALOZNA PRESUDA

* 30. avgusta 2019. Dukić slavio 50. rođendan u hotelu "Šumadija"

* među zvanicama bio i Halil Emrović, biznismen sa debelim dosijeom

* na proslavi bile i Dukićeve kolege - Ivan Jovičić i Aleksandar Pantić

* Dukić tuži Srpski telegraf

* pet meseci bilo dovoljno da sudija Danica Kosovac presudi

* na mesto sudije izabrana uz direktno učešće Jovičića i Pantića

SVE SE DOBRO ZNA

Kako za naš list tvrdi izvor dobro upoznat sa zbivanjima u pravosuđu, skandalozna odluka Danice Kosovac nije iznenađenje kada se pogleda kako je uvezana sa Dukićem i njegovim prijateljima.

- Pantić i Jovičić, poznat po nadimku Guči, bili su članovi komisije za njen izbor. Jovičić je Dukićev najbolji drug i direktno je uticao ne samo na članove komisije već i na druge uticajne ljude u pravosuđu da Danica bude izabrana za sudiju Višeg suda 19. aprila 2019. Ona je to dobro znala kad je dobila predmet Dukića protiv vašeg lista i morala je da se sama izuzme iz predmeta - objašnjava naš sagovornik.

Dukić ponovo bez komentara

Stanislav Dukić ni ovog puta nije želeo da komentariše kako je moguće da u slučaju njegove tužbe protiv našeg lista sudi sudija za čiji je izbor bio presudan glas njegovih prijatelja, ujedno i gostiju na spornoj proslavi.

- Rekao sam vam moj stav o listu za koji radite - bilo je jedino što nam je poručio Dukić.

Sve ovo potvrđuje zapisnik sa 13. redovne sednice stalnog sastava visokog saveta sudstva. U njemu jasno stoje imena Jovičića i Pantića.

Zajedno su, navode sagovornici iz pravosuđa, izgradili celu piramidu unutar sistema, koristeći veze sa sudijama i tužiocima.

SRAMOTNA KAZNA

Podsetimo, Srpski telegraf otkrio je aferu i raskrinkao tužioca Dukića, koji je otkrivao detalje iz istrage u vezi s mafijaškim obračunom i time dirktno uticao na postupak. O tome svedoči i prepiska s jednom osobom iz kriminalnog miljea o tome svedoči prepiska do koje je Srpski telegraf došao. Sudija Danica Kosovac provostepenu presudu donela je u rekordnom roku, a kazna iznosi 500.000 dinara iako su u sličnim slučajevima uobičajeni višestruko manji iznosi. Na sve to, nije prihvatila ključnog svedoka Šemsudina Tokovića, kog je naš list predložio, a koji je bio spreman da svedoči o prepisci sa Dukićem.

DEO HOBOTNICE - STANISLAV DUKIĆ

* karijeru počeo kao advokat u Kraljevu 2002.

* postavljen za tužioca u Novom Pazaru 2010.

* u Više javno tužilaštvo u Beogradu prelazi 2016.

* samo četiri meseca kasnije postaje izborni član Državnog veća tužilaca

IVAN JOVIČIĆ

* rođen u Guči, zbog čega je i dobio nadimak Guči

* 1989. diplomirao na Pravnom fakultetu u Beogradu

* karijeru počeo kao sudijski pripravnik u Guči

* 1996. izabran za sudiju Opštinskog suda u Guči

* 2001. izabran za predsednika ovog suda

* 2009. izabran za sudiju Višeg suda u Beogradu

* 2011. dobio da vodi Osnovni sud u Kragujevcu

* 2013. vraća se u Beograd na funkciju sudije Višeg suda

ALEKSANDAR PANTIĆ

* rođen 1959. u Kosovskoj Mitrovici

* diplomirao 1982. na Pravnom fakultetu u Nišu

* bavio se advokaturom do 2009.

* za sudiju Apelacionog suda u Nišu izabran 2009.

* sledeće godine postao član Visokog saveta sudstva

DANICA KOSOVAC

* od 1994. do 1996. radila kao sudija u Prvom opštinskom sudu u Beogradu

* 1998. prelazi u Treći opštinski sud u Beogradu

* 2010. avanzovala u sudiju Prvog osnovnog suda

* 2019. izabrana za sudiju Višeg suda u Beogradu, a podržali su je Dukićevi prijatelji, a članovi komisije - Ivan Jovičić i Aleksandar Pantić

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
zozon

13.04.2020 05:23

Bagro novinarska, to je mala kazna kakvu ste zaslužili zbog milion laži koje ste napisali o mnogim ljudima. Ali, ne brinite ima vremena, stići će vas Božija kazna.

Vera

27.04.2020 09:14

Piramida za faraone.