"Panteri" ubili gradonačelnika zbog plena od milion evra!

Autor:

Hronika

09.04.2020

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ivo Borer (71), gradonačelnik Metzerlena u Švajcarskoj, gradića na granici s Francuskom, ubijen je 14. marta 2010. godine tokom pljačke u kojoj su učestvovali pripadnici kriminalne organizacije "Pink Panter".

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Deset godina nakon svirepog ubistva ovaj slučaj dobija epilog. Prošle nedelje za ubistvo su optužena dvojica muškaraca - Holanđanin (40) i Srbin (43), koji su u pritvoru. Treći optuženi i nalogodavac ima 66 godina i trenutno se krije u Srbiji, gde i živi.

Lopovi su kobnog dana upali u dom bogate porodice Borer znajući da je gradonačelnik sam u kući, budući da je njegova supruga svake nedelje posle mise posluživala meštane u njihovom restoranu. Mislili su da će im biti lako da savladaju 71-godišnjaka, ali se to ispostavilo kao kobna greška. Nesrećni čovek borio se dokraja i pronađen je u lokvi krvi. Njegove poslednje reči bile su: "Ubiću ga". Na koga je mislio? Ostala je misterija. Zapao je u komu i, posle tri meseca provedenih na aparatima, preminuo u bolnici.

Imao ćerku s Srpkinjom

U vezu sa pljačkom i ubistvom dovedene su i dve žene - jedna Švajcarkinja (51), koja je u međuvremenu preminula, i jedna Srpkinja (31). Među meštanima se spekulisalo da je ova Srpkinja Borerova vanbračna ćerka, koju je napravio nekoj od žena iz Srbije koje su dolazile tu da rade, te da je ona tipovala oca kako bi uzela ono što joj pripada, a to je nasledstvo.

Pozadina nasilnog zločina isprva je zbunjivala istražne organe. Meštani su bivšeg gradonačelnika Borera opisali kao pravog veseljaka koji je u mladosti živeo veoma razuzdano, a navode i da je imao brojne avanture sa ženama iz istočnoevropskih zemalja koje su tu dolazile da rade. Borer je imao više novca od ostalih meštana i voleo je da ga pokazuje, a u Metzerlenu se znalo i da u kući ima sef. Sumnja se da su dvojica muškaraca upali kod Borera kako bi ukrali dragocenost i novac od oko milion evra. Međutim, pljačka je pošla naopako i nisu pronašli ništa!

Meštani Metzerlena ne isključuju ni mogućnost Borerove umešanosti u kriminal.

- Možda je Borer došao u kontakt s kriminalcima s Balkana koji su koristili ovu rutu kao krijumčarski put. Možda je postao njihova žrtva jer je za njih postao previše opasan ili im možda nije račune platio na vreme - ispričali su svojevremeno, dok uhapšeni dvojac do danas nije progovorio.

Pljačkali juvelirnice

Holanđanin i Srbin, optuženi za ubistvo Borera, pljačkali su i ranije. Tužilaštvo ih je dovelo u vezu sa krađom nakita iz juvelirnice u Vetingenu 3. februara 2010. godine. Holanđanin je sa jednim Hrvatom (44) opljačkao i zlataru u Šprajtenbahu. Ovo je i navelo tužilaštvo, da veruje da su dvoje uhapšenih pripadnici kriminalne grupe "pink panter".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading