Roštiljali na Fruškoj Gori, pa napravili požar: Puna tri ipo sata trajala borba sa vatrenom stihijom

Autor: Tanjug

Hronika

04.04.2020

15:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na Fruškoj gori danas pre podne izbio je požar, koji su izazvali građani koji su tu pravili roštilj, a lokalizovan je oko 14.30 sati, rečeno je Tanjugu u JP "Nacionalni park Fruška gora".

RepublikaFoto: facebook.com/NP Fruška gora
Požar na Fruškoj Gori

- Građani, koji su jutros pekli roštilj na Fruškoj gori, na lokalitetu Dumbovo, izazvali su požar na tom potezu, koji je izbio danas oko 11 sati, a vatrogasna brigada iz Beočina i Čuvarska služba JP "Nacionalni park Fruška gora", lokalizovali su požar oko pola tri - rekli su iz Nacionalnog parka.

Kako su naveli, požar je bio vidljiv čak sa grebenskog puta, sa Brankovca se video dim iz Dumbova.

- Postojala je velika pretnja da zahvati visoku šumu i proširi se u nedogled. Uzrok je ljudski faktor, izgorelo je preko deset hektara livade i niskog rastinja na području Nacionalnog parka. Podneli smo krivičnu prijavu protiv NN lica - rečeno je Tanjugu u NP "Fruška gora".

Napominju da je kazna za nedozvoljeno loženje vatre od 50.000 dinara.

⚠️?⚠️NAKON VIŠE SATI KONAČNO UGAŠEN POŽAR NA LOKALITETU "DUMBOVO"⚠️?⚠️ Uzrok: ljudski faktor Šteta: izgorelo preko 10ha... Posted by NP Fruška gora on Saturday, April 4, 2020

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading