PRVA ŽRTVA VIRUSA U LAZAREVCU: Muškarac (70) preminuo od korone

Autor: blic.rs, Republika

Vesti

02.04.2020

17:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvooboleli od Kovid-19 na teritoriji opštine Lazarevac, preminuo je u sredu u popodnevnim satima u KBC "Dragiša Mišović", saopšteno je danas na konferenciji za medije koja je održana nakon 15. vanredne sednice Štaba za vanredne situacije.

RepublikaFoto: e-stock/D. MILENKOVIĆ
Foto: Ilustracija

- Reč je o muškarcu starom 70 godina koji je hospitalizovan na Infektivnoj klinici 20. marta, a potom preveden na KBC "Dragiša Mišović". Kod njega je potvrđena infekcija virusom Kovid -19, nažalost preminuo je juče, 1. aprila - saopštio je direktor Doma zdravlja "Dr Đorđe Kovačević", dr Jovan Milojević, prenose "Prave novine".

On je dodao da i pored toga što je njegovo zdravstveno stanje dugo bilo stabilno, ova bolest uništava funkciju pluća, te dolazi često do naglog pogoršanja gde ni respirator ne može da pomogne. Milojević je izrazio saučešće porodici preminulog.

On je rekao i da novih slučajeva obolelih nema u Lazarevcu, te da u poslednja 24 sata nije bilo lica poslatih na dalju dijagnostiku.

Saučešće porodici izrazili su i predsednik GO Lazarevac Bojan Sinđelić, kao i državni sekretar Bojan Stević. Oni su apelovali na sve sugrađane da postupe po merama Vlade Republike Srbije i ostanu u svojim kućama.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading