26 puta je ubo nožem i 8 puta udario čekićem: Odloženo suđenje monstruoznom ikonopiscu iz Raške!

Autor: Republika

Hronika

02.04.2020

14:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Viši sud u Nišu odložio je suđenje Vladanu Grahovcu (26), studentu stomatologije i ikonopisacu iz Raške, optuženom da je 31. avgusta prošle godine, sa 26 uboda nožem i osam udaraca čekićem, zbog 760 evra, ubio Jelicu Tatarovski (82) u njenom stanu na Bulevaru Zorana Đinđića u Nišu.

RepublikaFoto: faceboook.com/Vladan Grahovac
Vladan Grahovac

Pripremno ročište trebalo je da se održi pre nekoliko dana, a Viši sud u Nišu nije saopštio razlog otkazivanja.

Optužnica protiv Grahovca podignuta je krajem februara. Tereti se da je u noći između 31. avgusta i 1. septrembra 2019. godine, u vremenskom intervalu od 21.49 sati do 00.24 časova, usmrtio staricu. Grahovac je te večeri došao do stana Jelice Tatarovski koju je poznavao od ranije, jer je jedno vreme živeo u toj zgradi.

Pokucao je na vrata, nesrećna starica mu je otvorila a on ju je odgurno tako da je pala. Iz ranca je izvadio nož, dužine sečiva 34 centimetara i čekić. Nakon toga je, kako navodi tužilaštvo, ženu 26 puta ubo u lice, glavu, grudi, vrat, leđa. Zatim ju je osam puta udario čekićem. Udarao ju je i psenicama, gazio.

Kada je ubio staricu, u stanu je isprevrtao stvari i našao 760 evra, koje je uzeo i pobegao u Beograd. Beživotno telo starice našla je njena rođaka.

U startu se pretpostavilo da je staricu ubio neko koga je poznavala, jer vrata nisu bila obijena. Jelica Tatarovski se inače teže kretala i bila slabije građe, pa je u stan mogla da pusti samo nekoga u koga ima poverenje.

Foto: Ilustracija

Pregledni su snimci video-nadzora i utvrđeno je da je Jelica Tatarovski poslednji put snimljena u subotu 31. avgusta, u 20.30 sati, kada je ušla u zgradu. Osumnjičeni Grahovac, kasnije te večeri dva puta je snimljen kako ulazi u zgradu. Prvi put je bio u trenerci, a drugi put u šortsu. Zgradu je poznavao jer je svojevremeno bio Jeličin komšija na petom spratu.

Znao je tačno gde su kamere, pa je rukom je zaklonio lice, da ga niko od stanara ne bi prepoznao na snimku. Nije međutim bio toliko obazriv jer je na mestu zločina ostavio svoj DNK, na osnovu koga je identifikovan. Snimak je samo potvrdio da je kobne noći dva puta bio u zgradi. Interesantno je da je Grahovac samo sat posle zločina, otišao u Kliničlki centar u Nišu, koji je prekoputa zgrade gde je ubijena nesrećan žena i zatražio lekarsku pomoć, jer se posekao tokom krvavog pira.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading