JEZIV ZLOČIN U MAKARSKOJ: Srbi zverski pretukli taksistu i oteli mu 40.000 evra! Žrtva bila poluinvalid

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

30.03.2020

15:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dalibor Cvijanović (43) i Milan Čolić (40), državljani Srbije, osumnjičeni da su nasmrt pretukli Jozu Čorića, vlasnika taksi preduzeća iz Makarske, od koga su ukrali 40.000 evra, znali su da je žrtva poluinvalid, da nema stopalo i da neće biti u stanju da im pruži otpor!

RepublikaFoto: Tanjug/Z. KUHTIĆ
Foto: Ilustracija

Splitska "Slobodna Dalmacija" piše da je glavnu reč u ovom razbojničkom paru vodio Cvijanović, koji pored srpskog ima i državljanstva Bosne i Hercegovine i Hrvatske, a uz to prebivalište u Švajcarskoj. Cvijanović je poznavao Čorića, koji mu je verovao jer je njegovom rođaku koji gradi apartmane po Makarskoj već menjao novac.

Ne sluteći šta mu predstoji, Čorić je 17. marta pristao da se sa Cvijanovićem nađe u njegovom apartmanu, a pritom je poneo 200.000 kuna (oko 30.000 evra) i 10.000 evra za razmenu. Cvijanovićeva namera, međutim, nije bila da se obavi transakcija novca već, po svemu sudeći, da opljačka poznanika, zbog čega je angažovao starog druga Milan Čolića iz Mladenova kod Bačke Palanke. Njih dvojica su se, prema pisanju "Slobodne Dalmacije" upoznali u Bugojnu, gde je Cvijanović živeo, a Čolić, kao dete, često boravio.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. KUHTIĆ
Foto: Ilustracija

Kobnog 17. marta oko 16.30 sati sastali su se sa Čorićem u Ulici Mate Vladića u Makarskoj, gde je trebalo navodno da razmene novac za kupovinu stana u tom primorskom gradu. Čim je Čorić doneo novac, njih dvojica su ga pretukla. Čorić nema stopalo jer je godinama bolovao od šećerne bolesti, dakle žrtva im je bio poluinvalid.

Pobegli su sa novcem, a Čorić, iako teško povređen, uspeo je da sedne u svoju "škodu" i odveze se do parkinga supermarketa "Konzum", gde je radnicima ispričao ko ga je napao.

Alarmirani su policija i Hitna pomoć, koja je Čorića stavila u vozilo, pa su krenuli ka Splitu, ali je Čorić preminuo pre dolaska u bolnicu.

Ipak, ono što je takoreći na samrti ispričao bilo je dovoljno policiji da krene u poteru za pljačkašima, čiji identitet im je zahvaljujući poslednjim rečima žrtve bio poznat. Iste večeri na graničnom prelazu Bajakovo uhapšen je Čolić koji je, po svemu sudeći, bio spreman da provede i dve nedelje u samoizolaciji samo da izbegne hapšenje u Hrvatskoj.

U tome nije uspeo, a kod njega je nađeno 10.000 evra, koje su on i Cvijanović ukrali od Čorića. Sledećeg jutra, u selu blizu Knina, u tastovoj kući, uhapšen je i Cvijanović, kod koga su nađene ukradene kune.

Okrenuli se jedan protiv drugog

Posle hapšenja prijatelji iz detinjstva su se okrenuli jedan protiv drugog, međusobno se optužujući čija je bila ideja i ko je bio glavni u "poslu". U tome je, ipak, prednjačio Cvijanović, koji je naveo da je Čolića video posle susreta sa predutnikom, ali je napomenuo da on žrtvu nije susreo. Čolić je, međutim, priznao da se susreo sa Čorićem koji je, navodno, hteo da mu uzme veću provizuju od dogovorene.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Hrile

31.03.2020 06:20

Braćo hrvati, neutrališite govna i završite s tim. Da ih ne hranite badava 40 godina.