Uhapšene dve osobe, OŠTETILI FIRME ZA VIŠEMILIONSKI IZNOS

Autor: Tanjug

Hronika

10.10.2017

10:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici MUP, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, uhapsili su dve osobe zbog postojanja osnova sumnje da su oštetili privredno društvo "Rio Kostolac", čiji je vlasnik Republika Srbija, za iznos od 6.318.405 dinara, a ATP "Stevanović Kostolac" za iznos od 7.377.506 dinara.

Oštetili firmu za skoro sedam i po miliona dinara

Oni su uhapšeni u saradnji Višim javnim tužilaštvom u Požarevcu zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica, zloupotreba ovlašćenja u privredi i falsifikovanje službene isprave, saopštio je MUP.

Postoje osnovi sumnje da su F. R. (35), bivše odgovorno lice privrednog društva za rekultivaciju i ozelenjavanje „Rio Kostolac", i M. Ž. (34), odgovorno lice Agencije za konsalting i usluge "MG Capital Empire" u Kostolcu, u periodu od 2014. do 2016. godine oštetili privredno društvo „Rio Kostolac", čiji je vlasnik Republika Srbija, za iznos od 6.318.405 dinara, a ATP „Stevanović Kostolac" za iznos od 7.377.506 dinara.


Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti privedeni višem javnom tužiocu u Požarevcu.

Policija je protiv još tri osobe podnela krivične prijave u redovnom postupku zbog istih krivičnih dela.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading