VEROVALI SU DA ĆE DOBITI OVU BITKU SA KORONOM: Porodica preminulog muškarca iz Kikinde do poslednjeg trenutka nije gubila nadu

Autor: kurir.rs, Republika

Hronika

20.03.2020

19:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

R. B. (59), penzioner iz Kikinde, prva je žrtva korona virusa u Srbiji. Radni vek završio je u Odeljenju Sektora za vanredne situacije Kikinde, a iza sebe je ostavio suprugu, sina i ćerku.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Foto: Ilustracija

R.B. je u petak preminuo na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Vojvodine. U ovu zdravstvenu ustanovu dopremljen je iz kikindske Opšte bolnice, iz koje su prethodnih dana stigla još tri pacijenta, od kojih je jedna mlada devojka.

Preminuli R.B. bio je komšija prvoobolelog Kikinđanina (61) koji se takođe nalazi na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Vojvodine.

- Njegova porodica, rodbina i prijatelji ovu vest su teško podneli. Verovali su da će R.B. dobiti ovu bitku. Strašno nam je žao - rekli su nam oni koji su poznavali preminulog čoveka.

Premijerka izrazila saučešće

Tužnu vest o prvoj žrtvi koronavirusa potvrdila je Ana Brnanić, premijerka Srbije:

- Zahvaljujem se svima koji su se borili za život ovog čoveka. Učinićemo sve da bi sačuvali svaki život, uključujući i restriktivne mere. Ovaj Kikinđanin imao i druge brojne zdravstvene probleme, ali je ovo bila najveća, najgrublja opomena koliko je teška borba sa kojom se suočavamo i koliko su teški izazovi. Oni su pre svega pred zdravstvom, a svi mi ovde, svim pojedincima, bez obzira ko, imamo obavezu da poštujemo sve što kažu profesionalci i to je jedina šansa da ima damo mogućnost da se bore i da zajedno pobedimo - izjavila je predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić i uputila saučešće porodici preminulog Kikinđanina.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading