LUDAČKI LOPOVLUK USRED PANDEMIJE: Srbin lažni doktor harao po Italiji!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je Italija trenutno najugroženija zemlja na svetu zbog koronavirusa, to nije sprečilo Srbe koji u njoj borave da izvedu teške i skandalozne pljačke.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

U prvom slučaju, o kojem bruje italijanski mediji, Srbin B. B. (43) oko pet sati ujutru ušunjao se u svlačionicu bolnice Ka' Fončelo u Trevizu s namerom da pokrade medicinsku opremu. U toj sobi se presvlače medicinske sestre i lekari. Tamo je iskoristio priliku što su svi zaposleni po sobama sa velikim brojem obolelih od koronavirusa i ukrao uniformu koju oblače lekari sa sve klompama.

Nju je obukao i sa duksericom na kojoj piše dežurni doktor krenuo bolnicom da ostvari svoj cilj, ali su zaposleni odmah primetili uljeza. Pozvali su vojsku koja je čuvala bolnicu i oni su ga zatekli pred odeljenjem za trijažu.

- B. B. je vojnicima ispričao neuverljivu priču i predstavio se kao neka druga osoba, pa su njegov pravi identitet morali da utvrde uzimanjem otisaka - objašnjava izvor iz bolnice.

Policija je pokrenula istragu i intenzivno radi na utvrđivanju motiva pljačkaša iz Srbije koji je boravio u provinciji Vićenca.

- Glavne sumnje su da je tako maskiran hteo da pobegne iz bolnice ili ipak da neometano izvrši teže pljačkanje medicinske opreme - otkriva izvor iz policije.

Ukrao auto gradonačelniku

Međutim, ovo nije jedini slučaj koji je uznemirio italijansku javnost tokom najteže zdravstvene krize. Tinejdžer (19) iz Srbije razbio je staklo na vozačevim vratima automobila koji pripada gradonačelniku mesta Munjano di Napoli u okrugu Napulja i tako uspeo da ukrade ovo vozilo.

Za njim je odmah krenula prava filmska potera. Karabinijeri su ga stigli u napuljskoj opštini Fratamađore i odmah odveli u pritvor gde sada čeka suđenje.

Luksuzni automobil odmah je vraćen gradonačelniku Luiđiju Sarnataru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading