Uhapšena krucijalna karika umešana u Čabino ubistvo: Krio ubice koje su likvidirale glavnog svedoka!

Autor: M. Ž. LAZIĆ - J. KORICA

Hronika

19.03.2020

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija je uhapsila D. G. (25) iz Sombora, za koga se sumnja da zna ko je egzekutor koji je 9. februara prošle godine na napuštenom salašu surovo likvidirao Nebojšu Karana (26).

RepublikaFoto: facebook.com/Caba Der

Čaba Der

Kao motiv ubistva Karana pominju se njegova poznanstva sa ljudima iz podzemlja, pre svega sa plaćenim ubicom Čabom Derom (39), što ga je na kraju, kao nezgodnog svedoka, možda i koštalo glave.

Povezani zločini

Prema operativnim saznanjima policije, ubijeni Karan je bio jako blizak sa Alenom Ciglerom (40), koji je vozio automobil iz kojeg je izašao Čaba Der prilikom likvidacije Nebojše Markovića u beogradskom naselju Banovo brdo početkom januara 2019. godine. Posle ubistva Cigler i Der su se dali u bekstvo, a putevi su im se razdvojili.

Tužilaštvo: Postoji mogućnost da D. G. bude optužen i za neko teže krivično delo

Der je mnogo kasnije uhapšen u jednom hotelu u Pragu, glavnom gradu Češke, a kod njega su pronađeni pištolj sa prigušivačem, ali i lažne brade. Policija još pokušava da razmota klupko i utvrdi ko je sve pomagao ovom ubici prilikom bekstva iz zemlje, ali i zbog čega je i ko likvidirao Karana. Po svemu sudeći, ova dva zločina su povezana.

Pritvor do 30 dana

Iz Višeg suda u Somboru potvrđeno je da je G. D. određen pritvor u trajanju do 30 dana.

- Njemu je pritvor određen zbog postojanja osnova sumnje za krivično delo neprijavljivanja krivičnog dela i učinioca, a zbog postojanja naročite opasnosti od uticaja na svedoke - rekla je portparol Višeg suda u Somboru Manela Operta Podunavac.

- Cigler je relativno brzo uhapšen, Der je identifikovan, ali mu se izgubio svaki trag, a sumnja se da ga je neko vreme skrivao upravo Karan. Uhapšeni Somborac se sumnjiči da zna ko je umešan u likvidaciju opasnog svedoka Nebojše Karana - objašnjava za Srpski telegraf izvor blizak istrazi.

Istraga u toku

Iz Višeg tužilaštva u Somboru je za Srpski telegraf potvrđeno da se protiv osumnjičenog D. G. vodi postupak zbog neprijavljivanja krivičnog dela i počinioca.

Izvor: Sumnja se da je Karan skrivao plaćenog ubicu Čabu Dera nakon likvidacije na Banovom brdu

- Istraga je u toku i od dokaza i rezultata do kojih dođu policija i tužilaštvo zavisiće i optužnica. Zasad je to neprijavljivanje krivičnog dela i učinioca, ali ukoliko istraga dođe do novih saznanja, optužnica može biti izmenjena ili dopunjena. U tom slučaju, D. G. može biti optužen i za neko teže krivično delo - rekao je sagovornik Srpskog telegrafa.

Porodica u agoniji

Radmila Karan, majka ubijenog Nebojše, nije želela da komentariše novo privođenje vezano za ubistvo njenog sina niti je htela da priča o tome da li su je nadležni obavestili o istom.

- Naše je bilo da ga rodimo i da ga othranimo. Ne znam ništa, sve pitajte policiju, sud. Nas, s vremena na vreme, možete da pronađete na psihijatriji. Svašta se piše... - rekla je nesrećna žena kratko za naš list.

Nebojšini rođaci takođe tvrde kako im novi detalji iz istrage nisu poznati i dodaju da se otac ubijenog potpuno izolovao, te kako cela porodica prolazi kroz veliku agoniju.

Nebojša Karan je poslednji put viđen u porodičnoj kući u Somboru 9. februara 2019, kada je bez reči izašao iz kuće i tu mu se izgubio svaki trag.

Dosije Čaba

U Holandiji 2018. u punom restoranu ubio Hrvata Ivana Serdarušića (62), koji je navodno umešan u šverc 100 kilograma kokaina

Nekoliko meseci kasnije u Budimpešti likvidirao biznismena Lasla V. Naterao ga da klekne i pucao mu u potiljak

U januaru 2019. na Banovom brdu u Beogradu ubio Nebojšu Markovića. Zločin snimile sigurnosne kamere

Policija veruje da je Der umešan u još neka ubistva u Srbiji i regionu, ali za to trenutno nema dokaza

Organizovana je potraga, a telo je pronađeno kilometar dalje na napuštenom salašu. Na telu su bile vidljive rane od metaka u grudima, a overen je i hicem u glavu, što sve govori o tome da je ova likvidacija izvedena profesionalno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading