Otac ubijene Kristine u agoniji: Oni su navikli da otimaju i ni za šta ne odgovaraju

Autor: Blic, Republika

Hronika

15.03.2020

11:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

- Šta da kažem osim bezobrazluk i drskost! Neko ko vozi kola vredna na desetine hiljada evra pomaže zlikovcu da bi ubio moju ćerku zbog 10.000 dinara?! Moja Kristina je nešto pokušavala u životu, radila da bi se školovala, a taj tatin sin... - priča Stanislav Kaplanović, čija je ćerka Kristina ubijena pre tri godine u Beogradu.

RepublikaFoto: facebook.com/Kristina Kaplanović
Ubijena Kristina Kaplanović

Nesrećnog oca je o podizanju optužnog predloga protiv Stefana Rokvića zbog neprijavljivanja krivičnog dela obavestio advokat. Iz medija je saznao da je mladić koji je pomagao Milošu Srebriću, optuženom za ubistvo njegove ćerke, sin biznismena.

- Nešto što se u normalnom svetu čini kao nezamislivo, kod nas je moguće. Nažalost, tako je. Dno... Ti tatini sinovi su bahati, oholi, drski... Nisu kao mi koji smo navikli da nemamo, da se borimo, da živimo od poštenog rada. Oni su navikli da otimaju i da ni za šta ne odgovaraju. Ne mogu da razumem da je on vozio tog Flekicu?! Iz kog razloga? On je tatin sin, ima para... Zapelo mu da vozi Srebrića da ubije moju ćerku, da bi uzeo pazar sa pumpe na kojoj je radila? - pita neutešni Kristinin otac.

Otac, majka, Kristinine sestre u agoniji su skoro tri godine, od momenta kada je ona upucana u glavu. Iako je suđenju Srebriću počelo pre skoro godinu i po dana, za sada nema naznaka da će se uskoro završiti. Nepoverenje Stanislavu izaziva i to što na suđenju nije prikazan ključni momenat, ubistvo njegove ćerke, iako su sigurnosne kamere snimile trenutke pre i posle zločina, što je i prikazano u sudnici Višeg suda.

- Ne znam ni šta će biti od tog suđenja, ni čemu da se nadam. Ono što znam jeste da su ubica i njegov pomagač živi, a mog deteta nema. I oni će iz zatvora izaći za nekoliko godina i nastaviti da žive. A za moju porodicu i mene više nema života. Mi ćemo večno ostati u ovom zatvoru u kome smo od Kristininog ubistva. Tako da nisu oni u zatvoru, već mi - konstatuje nesrećni otac.

Kristina Kaplanović ubijena je krajem maja 2017. godine na benzinskoj pumpi u Velikom Mokrom Lugu. U trenutku pljačke u kasi pumpe bilo je samo oko 10.000 dinara. U pucnjavi na pumpi ranjen je i Kristinin kolega Darko Stankov, koji je na suđenju izjavio da se nalazio pored Kristine kada ju je Srebrić ubio. On je objasnio da je ubicu prepoznao na osnovu zaliska, obrve i oka.

Prema njegovim rečima, zbog svedočenja i prepoznavanja Srebrića dobijao je brojne pretnje, zbog čega mu je dodeljena policijska zaštita.

"Montirano je"

Uprkos tvrdnji svedoka, odbrana se pozivala na snimak sa sigurnosnih kamera sa pumpe, na kojem se ne vidi ključni trenutak ubistva. Na njima nedostaje ključnih pet minuta i deset sekundi.

Kamere su, kako je prikazano u sudnici Višeg suda u Beogradu, snimile momenat pre ubistva i trenutak kada devojka pada na zemlju, a nedostaju video-zapisi u periodu između 22.30 do 22.35, kada je u Kristinu ispaljen smrtonosni hitac. Miloš Srebrić uhapšen je nekoliko meseci posle zločina. Na suđenju je tvrdio da ne može da se seti šta je radio tog dana, ali i da je sa suprugom komentarisao to ubistvo. Veštaci su utvrdili da je bio potpuno uračunljiv kada je počinjen zločin.

Optuženi na slobodi

Stefan Rokvić, koji je sada optužen za neprijavljivanje krivičnog dela - ubistva u ovom slučaju, sin je biznismena Danijela Rokvića (54), koji je oženjen pevačicom Dijanom - Didi Janković (32). Rokvić je prošlog novembra uhapšen na Aerodromu "Nikola Tesla", ali je nakon saslušanja u tužilaštvu pušten. Pre skoro tri i po godine, njegov otac je priveden zbog sumnje da je pretio javnom beležniku. Rokvić senior je tada sklopio sporazum sa tužlaštvom, priznao krivicu, zbog čega je osuđen uslovno na deset meseci sa rokom provere do tri godine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading