Borila se do poslednjeg trzaja: Udarao je šiljkom po glavi dok nije pala na kolena! Oni su poslednji svedoci na suđenju Zoranu!

Autor: kurir.rs, republika.rs

Hronika

15.03.2020

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako je pevačica Jelena Krsmanović ubijena, koliko je povreda zadobila pre smrti i da li je mogla da preživi odgovoriće sudski veštaci, obducenti Zoran Stanković i Milan Kunjadić na sledećem ročištu protiv Zorana Marjanovića, zakazanom za 21. april.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ/youtube.com
Foto: Ilustracija

Svi do sada predloženi svedoci koji su imali posredna i neposredna saznanja vezana za odnos pevačice i njenog supruga, ali i ljudi koji su bili na nasipu u vreme ubistva Jelene Krsmanović, u proteklih 10 dana saslušani su pred Višim sudom u Beogradu. Sada su na red došli veštaci, čiji su nalazi bili od krucijalnog značaja za podizanje optužnice protiv Zorana Marjanovića.

Prvi u nizu svedoka veštaka koji će govoriti pred sudom jesu obducenti Zoran Stanković i Milan Kunjadić.

Šta se očekuje od njihovog svedočenja?

Njihov nalaz do detalja će razjasniti pred sudom i objasniti kako je izgledala borba nesrećne pevačice sa ubicom, ali i na koji način je zadobila smrtonosne povrede.

Ovi veštaci utvrdili su da je pevačica prve povrede zadobila dok je na sebi imala gornji deo trenerke sa kapuljačom na glavi.

- Rane su nanesene dejstvom šiljka, zamahnutog mehaničkog oruđa - zaključili su veštaci u svom nalazu.

Naime, oni su utvrdili da je Jelena Krsmanović sa nasipa pokušala da preko kanala pobegne od egzekutora, međutim, on ju je sustigao. Strgao je sa nje gornji deo trenerke, a onda je krenuo da je udara sve dok Jelena nije pala na kolena. Prema nalazu veštaka, u vreme nanošenja povreda ubica i Jelena stajali su na istoj podlozi, a bili su u nekom od uspravnih ili polusavijenih položaja tela, dok je Jelena leđima bila okrenuta prema prednjoj strani tela ubice.

- Nakon zadobijanja prvih povreda posle nasilnog skidanja trenerke, Jeleni je naneto osam povreda u predelu potiljka i leve i desne strane slepoočnice. Sve te povrede predstavljale su bezuslovno smrtonosnu povredu zbog nagnječenja i razdorenja moždanog tkiva - navodi se u optužnici.

Veštaci takođe tvrde da se Jelena prilikom zadobijanja smrtonosnih povreda nalazila u vodi, prvo u nekom od uspravnih ili polusavijenih položaja, a zatim u nekom od prinudnih položaja tela, dok se ubica nalazio iznad nje u nekom od uspravnih ili polusavijenih položaja.

RepublikaFoto: CFI
Foto: Ilustracija

Utvrđeno je i da je pevačica zadobila povrede i ogrebotine ruku, šaka, laktova, nadlaktica i podlaktica, kao i ručnog zgloba.

- Opisane povrede Jelena je mogla da zadobije padom i udarcima o neravnu ili zaravnjenu tupotvrdu podlogu i površinu, i (ili) grebanjem delovima gustog rastinja tokom prolaska, provlačenja ili vučenja kroz površinu obraslu i prekrivenu gustim drvenim ili biljnim rastinjem - navodi se u optužnici.

Volja pevačice za životom iako je nakon mučkog prebijanja bilo gotovo izvesno da neće još dugo izdržati, ogleda se u povredama koje je zadobila na desnoj šaci i desnom laktu, ali i tome da je nakon monstruoznog iživljavanja njenog ubice nesrećna pevačica i dalje disala - pre smrti udahnula je vodu iz kanala.

Naime, kako stoji u optužnici, Jelena je desnom rukom pokušala da se odbrani od još nekog udarca u glavu, te ju je ubica šipkom udario i po njoj. Takođe, leva nadlatkica imala je podliv za koji se sumnja da je nastao stiskanjem šake ubice.

- Trag okliznuća na suprotnoj strani kanala, kao i blato na stopalu leve noge ukazuju da je pre zadobijanja smrtonosnih povreda najverovatnije pokušala da izađe iz kanala sa vodom na drugu stranu, ali se ne isključuje mogućnost i da je trag nastao od ubice - zaključuju veštaci.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading