Saslušan bivši telohranitelj Ljubiše Buhe: Čumetov sin me nokautirao!

Autor:

Hronika

14.03.2020

06:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Trećem osnovnom tužilaštvu u Beogradu u petak je saslušan A. S., bivši telohranitelj prvog srpskog svedoka-saradnika Ljubiše Buhe Čumeta zbog sumnje da su ga napali i pretukli Čumetov sin Boško Buha (29) i bratanac Nikola Buha (27). A. S. je na saslušanju tvrdio da ga je Boško Buha nokautirao.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Priveden u tužilaštvo: Boško Buha

- On je posvedočio da je udarac koji je dobio bio jak i da je odmah pao na beton i udario glavom. Prema njegovim rečima, Nikola je pokušao da ga podigne, ali nije uspeo - kaže izvor Srpskog telegrafa.

A. S. je rekao i da mu osumnjičeni nisu uzeli novac, ali da su ga okrivili da snima Čumetovu kuću u Surčinu po nalogu Ivane Buhe, bivše supruge ovog svedoka-saradnika.

- On je potvrdio da poznaje Ivanu, ali je tvrdio da je nije video 12 godina i da ga ona nije angažovala da snima kuću, te da to i nije radio. Kako je rekao, posle napada se obratio lekarima koji su mu konstatovali teške telesne povrede, a futrolu sa dokumentima je kasnije pronašao u hodniku svoje kuće - objašnjava naš sagovornik.

RepublikaFoto: Medija centar Beograd
Ivana Buha

Ivana Lažno svedočila

Ivani Buhi trenutno se sudi za lažno svedočenje u postupcima koji su se vodili protiv Čumeta. Prema navodima tužilaštva, iako svesna da ne sme da laže na suđenju, ona je iznela niz neistina prilikom odgovaranja na pitanja odbrane, između ostalog, i da joj je sada već bivši muž pretio kada ga je posetila u zatvoru Padinskoj Skeli. Suđenje bi trebalo da se nastavi 26. marta.

Boško i Nikola Buha, prema prvoj verziji događaja, došli su do kuće A. S. u Surčinu, pa ga pozvali da izađe, nakon čega ga je jedan od njih udario u glavu čvrstim predmetom. Od siline udarca A. S. je pao, a dvojica napadača su mu pomogli da ustane, a potom mu iz torbice uzeli 500 evra. Nakon toga otišli su do svojih kola, gde su oštećenom vratili 200 evra, preteći mu da ćuti i da incident ne prijavljuje policiji. Nakon toga su pobegli. Kada je policija stigla na lice mesta, kako tvrdi izvor blizak istrazi, zatekla je A. S. sa vidljivim povredama glave.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Nikola Buha

Kružio oko kuće

- A. S. je nekada radio kao telohranitelj kod Čumeta. Navodno je kružio crvenim puntom oko Čumetovog stambeno-poslovnog kompleksa "Kotobanja" u Surčinu. Čume je ubeđen kako ga isti taj čovek špijunira i snima njegovu kuću da bi pripremio teren za njegovo ubistvo - kaže izvor blizak ovog Surčincu.

Braća Buha privedena su nedugo nakon incidenta, 23. februara, a nakon saslušanja u tužilaštvu određen im je pritvor u trajanju do 30 dana da ne bi uticali na svedoke, te kako ne bi ponovili krivično delo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading