Monstruozno! Podvodio sina i unuka svešteniku pa ga ucenjivao snimcima

Autor:

Hronika

13.03.2020

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Karabinijeri su uhapsili državljanina Srbije M. S. (40) zbog sumnje da je ucenjivao sveštenika u mestu Sačile, u italijanskoj pokrajini Portemone, na severu te zemlje.

RepublikaFoto: pixabay.com/fotomontaža/E.D.
Foto: Ilustracija

Svešteniku je pretio kompromitujućim snimcima na kojima je on sa dvojicom maloletnika - i to sinom i unukom ucenjivača!

M. S. je od žrtve uzeo ukupno 28.000 evra, a uhapšen je prilikom primopredaje. Policajci su mu postavili zasedu u ponedeljak, kada je došao da preuzme poslednju tranšu od 2.000 evra.

Uhapšeni nagovorio decu da budu sa sveštenikom, pa ih tajno snimao

- Ucenjivanje je počelo u oktobru prošle godine, kada je M. S. tajno snimio sveštenika sa sinom i unukom. Ubrzo je počeo da ucenjuje sveštenika koji je jedno vreme plaćao reket, ali su sume bile sve veće, a uplate sve češće. Sveštenik koji je želeo da izbegne skandal, optužbe i eventualno suđenje za pedofiliju je plaćao dok je mogao. Na kraju je ostao bez novca i odlučio da sve prijavi policiji. Osumnjičeni je uhapšen nakon što je uzeo 2.000 evra, koje su inspektori prethodno obeležili - naveo je italijanskim medijima izvor iz policije.

Pedofilija ozbiljan problem Crkve

Od 2009. do 2019. godine čak 3.000 katoličkih sveštenika je optuženo za pedofiliju, a procesuirano je samo njih 144.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Serija skandala u rimokatoličkoj crkvi dostigla je takve razmere da je papa Franja 2019. godine naložio da Vatikan bude otvoreniji za saradnju sa civilnim vlastima i da seksualno zlostavljanje bude tretirano kao teško krivično delo, a da se počinioci šalju u zatvor, a ne da ih Crkva štiti, kao što je ranije bio slučaj.

Osim za iznudu, uhapšeni državljanin Srbije se sumnjiči da je podvodio sina i unuka, čiji identitet ni starost nisu navedeni, i da ih je nagovorio da priđu svešteniku kako bi napravio kompromitujuće fotografije. M. S., za koga se samo navodi da je trgovac, saslušan je u sudu, a potom je pušten da se brani sa slobode!

- Istraga se nastavlja jer su mnoga pitanja ostala bez odgovora. Predmet istrage nije samo srpski državljanin, već i sveštenik iz mesta Sačile - saopštio je novinarima izvor iz policije.

5 meseci ucenjivao M. S. crkvenjaka

Vatikan, niti iko od nadležnih iz Katoličke crkve još se nije oglasio povodom najnovijeg skandala, najverovatnije u iščekivanju rezultata istrage.

Katolička crkva je već duže vreme suočena sa brojnim tužbama zbog seksualnog zlostavljanja dečaka i pokušava da izbegne novi skandal na svaki način. Jedan od njih je i vansudsko poravnanje i isplata većih suma žrtvama radi izbegavanja sudskog postupka.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading