Krijumčari pali na Batrovcima: Pokušali da sakriju antikvitetne novčiće u novčaniku

Autor: Tanjug, Republika

Hronika

09.03.2020

14:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Carinici su na prelazu Batrovci, u saradnji sa policijom, sprečili krijumčarenje šest antikvitetnih novčića iz rimskog perioda, saopštila je danas Uprava carine.

Foto: Ilustracija

Pokušaj krijumčarenja antikvitetnog novca otkriven je u subotu, u večernjim satima kada je na izlaz graničnog prelaza pristigao automobil "opel astra" smederevskih registarskih oznaka za čijim je volanom bio Požarevljanin (27).

On je putovao u društvu 35-godišnjaka iz Smedereva koji je ujedno i vlasnik vozila.

Tokom pregleda vozača, u novčaniku koji mu se nalazio u pantalonama, pronađena su dva novčića iz rimskog perioda, a kod saputnika su otkrivena još četiri, u novčaniku u jakni koju je imao na sebi.

Na osnovu onoga što su putnici rekli, reč je o četiri srebrnjaka i dva novčića od bronze iz 1, 2. i 3. veka, na kojima je sa prednje strane vidljiva glava imperatora iz profila, a sa zadnje su ilustracije ratnika sa kopljem ili ljudske figure sa terazijama u ruci.

Predmeti će biti upućeni na veštačenje, kako bi se potvrdila njihova autentičnost, kao i poreklo i razdoblje iz kog potiču, stoji u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading