Devojčica neće odgovarati zbog otmice, a evo šta se sprema njenom ocu

Autor: Kurir, Republika

Hronika

09.03.2020

12:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Devojčica od 12 godina ukrala je u Pančevu bebu od 8 meseci i to iz porodične kuće u kojoj je bila sa roditeljima Željkom Z. i Jasminom N. Mala otmičarka je pronađena u autobusu nakon čega je hitno smeštena u Prihvatilište doma za decu i omladinu bez roditeljskog staranja.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Posle potrage koja je trajala nekoliko časova, beba je pronađena zajedno sa detetom od 12 godina u autobusu na jednoj prigradskoj liniji - kažu iz pančevačkog VJT.

Međutim, maloletna devojčica ne podleže krivičnoj odgovornosti jer je delo izvršila pre navršenih 14 godina i ne podleže krivičnim, niti drugim sankcijama.

- Sa druge strane, u takvim slučajevima se o događaju obaveštava nadležni centar za socijalni rad "Solidarnost" Pančevo radi preduzimanja mera u okviru njihove nadležnosti - ističu i dodaju da je devojčica posle ovog događaja urgentno smeštena u Prihvatilište Doma za decu i omladinu bez roditeljskog staranja "Spomenik" u Pančevu.

Međutim, protiv njenog oca će biti pokrenut postupak lišenja roditeljskog prava jer ovo nije prvi put da zanemaruje dete.

- Kako briga o detetu od strane oca kao zakonskog zastupnika ni u ranijem periodu nije bila adekvatna, od strane nadležnog centra za socijalni rad protiv oca će biti pokrenut postupak lišenja roditeljskog prava pred nadležnim sudom, o čemu je ovo tužilaštvo od ranije obavešteno od strane centra za socijalni rad - poručili su iz VJT u Pančevu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading