ŠOKANTNO OTKRIĆE! RUSI PLJAČKALI BANKOMATE PO BEOGRADU: Imali su razrađenu šemu, ali su provaljeni zbog ovoga!

Autor: informer.rs, Republika

Hronika

06.03.2020

17:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Državljani Rusije Aleksej Tešanov (34), Dmitrij Metanikov (35) i Anton Girodobov (30) uhapšeni su u četvrtak ujutru dok su pokušavali da ukradu novac iz jednog bankomata u Južnom Bulevaru na beogradskoj opštini Vračar. Utvrđeno je da je ova grupa u prethodnih nekoliko dana iz dva bankomata u Zemunu i na Zvezdari ukrala ukupno oko 6,5 miliona dinara

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Foto: Ilustracija

Prema nezvaničnim saznanjima Informera, Tešanov, Metanikov i Girodobov su bili veoma uigrani imali su kompletnu opremu za pljačku bankomata.

- Dok bi jedan čuvao stražu, druga dvojica bi alatom, koji liči na malu testeru, isekla gornju ploču sa bankomata, kako bi mogli da priđu žicama i kontrolnim panelima. Nakon toga bi specijalnim uređajem dekodirali i otključali bankomat, odakle su uzimali novac - kaže izvor našeg lista iz istrage.

RepublikaFoto: e-stock/D. MILOVANOV

On dodaje da su Rusi najpre obili jedan bankomat u Zemunu i iz njega ukrali 5.200.000 dinara, a zatim i na Zvezdari odakle su uzeli 1.300.000.

- Pošto je reč o pljačkama koje su izvedene na potpuno isti način, znali smo da se radi o jednoj uigranoj ekipi. Utvrdili smo da su imali i jedan neuspeo pokušaj pljačke na Novom Beogradu, gde su ih verovatno omeli prolaznici. Nakon toga su otišli na Vračar, u Južni Bulevar, gde su pokušali da obiju bakomat, ali ih je tamo zaskočila policija i uhapšeni su - ispričao je naš sagovornik.

Kod kradljivaca je pronađen deo ukradenog novca. Oni su privedeni u tužilaštvo, uz krivičnu prijavu za tešku krađu. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Stršljen

06.03.2020 18:39

Ma naša braća rusi,turisti pa se malo provode po Beogradu po turističkom vodiču i programu.

Stari vic

06.03.2020 22:10

Sudija: zašto ste pokrali banku? Optuženi: ona je prva počela.