Novi detalji stravične nesreće kod Feketića: Tužilaštvo spremilo krivičnu prijavu!

Autor: Blic, Republika

Hronika

04.03.2020

19:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Protiv S. M. vozača kombija marke "Opel" tipa "Vivaro" iz Vršca, koji je u sredu posle 14 časova izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula Snežana K. (70) iz Čačka biće podneta krivična prijava za krivično teško delo protiv bezbednosti u saobraćaju, prenose mediji.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Foto: Ilustracija

Do nezgode je došlo na 71. kilometru autoputa Novi Sad – Subotica, u smeru Graničnog prelaza Horgoš u opštini Mali Iđoš kod Feketića.

Utvrđeno je da se vozilo kretalo iz pravca Novog Sada prema Horgošu, u krajnjoj levoj saobraćajnoj traci.

- Usled neprilagođene brzine i uslova izgubio je kontrolu nad vozilom, levim točkovima je zahvatio bankinu i levom bočnom stranom je udario u razdelnu zaštitnu ogradu. Nakon toga prešao je na desnu stranu kolovoza i sleteo sa puta u jarak, gde se kombi prevrnuo na levu bočnu stranu – kažu u Osnovnom javnom tužilaštvu u Subotici.

Kombi je krenuo u Nemačku, vozio je ljude na rad i uskoro je trebao da pređe granicu sa Mađarskom. Od siline udara povredama je na licu mesta podlegla putnica iz Čačka, Snežana K., a povrede su zadobili vozač S. M. i putnici Z. S. (32), A. D. (38), N. G. (48), G. S. (53), J. G. (59) i R. Z. (66).

Hitna pomoć je sa mesta nesreće u bolnicu u Vrbasu prevezla jednu osobu, a petoro povređenih u Opštu bolnicu u Subotici.

- Četiri osobe su primljene na odeljenja bolnice u Subotici. Od njih je troje primljeno na Odeljenje hirurgije. Jedna osoba ima politraumu ili povrede grudnog koša i ekstremiteta. Dve imaju povrede glave, a jedna je na Odeljenju ortopedije sa povredom vratne kičme. Peta osoba je imala lakše povrede i puštena je na kućno lečenje. Svi pacijenti su za sada vitalno stabilni. Žena sa povredama grudnog koša i ekstremiteta je najteže povređena, ali je stabilno – kaže za „Blic“ dr Mirsad Maljanović iz subotičke bolnice.

Kako se nezvanično saznaje procenjena je materijalna šteta na oko milion dinara, a vozač S. M. je alkotestiran i rezultat je bio negativan. OJT je izdalo nalog za obdukciju tela nastradale žene, a za vozilo će naknadno biti određeno veštačenje.

- Vozač i putnici su koristili sigurnosne pojaseve – rečeno je medijima iz OJT-a.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading