Izvršiteljka iz pakla za godinu dana zaradila 900.000 evra

Hronika

06.10.2017

20:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Privatna izvršiteljka Mirjana Dimitrijević dolazi na vrata sa kordonom policije i beskrupulozno izbacuje na ulicu žene, decu, stare bez obzira na to da li je neki pravni proces završen ili ne i da li postoje svi potrebni papiri da bi neko napustio objekat u kojem živi. Poslednji slučaj u čijem je centru bila izvršiteljka Dimitrijević dogodio se u četvrtak na Vračaru, kada je iz stana u Njegoševoj 65 izbačena porodica Petrović sa detetom od pet godina i bebom od 10 meseci.

Mirjana Dimitrijević se često koristila zloupotrebom položaja

PO KRATKOM POSTUPKU

Potomak nekadašnjeg vlasnika ovog stana, koji je u procesu restitucije, platio je privatnu izvršiteljku da po kratkom postupku završi slučaj koji još nije pravno okončan, tvrdi porodica Petrović.

Nedopustivo je da država svoj posao prebacuje privatnim licima koja ga često rade na prljav način i urnišu nam dostojanstvo

Vesna Rakić Vodinelić, profesorka Univerziteta Union

- Ona ne preza ni od čega, nije joj važno što su dva stana ove porodice data državi, a što nisu dobili ništa zauzvrat i što je procedura još u toku. Uzela je novac od vlasnika, a ove žene i decu ostavlja na ulici - kaže Vuk S. (65), jedan od komšija.

Prema podacima Poreske uprave koje je objavio pokret Narodna jaka Srbija, izvršiteljka Dimitrijević je samo u 2016. prihodovala blizu milion evra, tačnije 877.171 evro.

RepublikaFoto: Tanjug

"Kupili stan legalno od vlasnika, a izvršitelji ih izbacuju", "Rođen u kući iz koje ga posle pola veka izvršitelji izbacuju", "Polio se benzinom, zaključao i nije dozvolio izvršiteljima da ga isele iz stana" samo su neki od jezivih naslova koji pokazuju surovost ovog posla.

TUŽBA U STRAZBURU

Da bi država zbog ophođenja izvršitelja prema građanima mogla da bude tužena i Sudu za ljudska prava u Strazburu, mišljenja je i profesorka Pravnog fakulteta Univerziteta Union Vesna Rakić Vodinelić.

- Uvođenje privatnih izvršitelja je bio pogrešan korak u startu u našem državnom sistemu. Nedopustivo je da država svoj posao prebacuje privatnim licima koja ga često rade na prljav način i urnišu nam dostojanstvo. Izbacuju građane na ulicu i ozbiljno krše ljudska prava. Njihove metode rada postale su veliko opterećenje, sa njima nema nikakvih garancija, pa se građani udružuju da brane one koje izvršitelji i policija izbacuju iz stanova. Oni nas sve previše koštaju, i državu, i dužnike, i poverioce - naglašava Rakić Vodinelićeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Milica

10.04.2018 19:23

Ja sam sa 64 godine i majkom nepokretnom od 84 godine izbačena iz stana iz stana,dok je spor u toku,a stan je to bračna tekovina moje majke,a pokojni otac bez saglasnosti i znanja dao založnu izjavu. Prodala je stan na licitaciji i izbacila nas iz stana 30.01.2017,godine. Sada vodimo spor i teraću do Strazbura.