BIA I POLICIJA JURE HAKERE UCENJIVAČE: Sistemi gradske uprave u Novom Sadu i dalje pod blokadom

Autor: S. S.

Hronika

03.03.2020

18:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija, BIA i tužilaštvo i dalje jure hakere koji su blokirali gradsku upravu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Virusom rensomver zaključali su sve sisteme gradskih uprava u Novom Sadu i za otključavanje tražili milionsku sumu u bitkoinima. Dali su rok od mesec dana za isplatu ili će u suprotnom objaviti poverljive informacije do kojih su došli upadom u sve baze podataka. Inspektorima za sajber kriminal u Novom Sadu već prvog dana u pomoć su stigle i kolege iz Beograda i svi zajedno rade na tome da se reši ovaj problem - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Glosa: Inspektorima za sajber kriminal u Novom Sadu u pomoć stigle i kolege iz Beograda

U međuvremenu, JKP "Informatika" juče je uspela da osposobi sistem za naplatu računa.

- Uspeli smo da pokrenemo novi sistem, radimo na osposobljavanju i ostalih delova informacionog sistema. Već od sutra na šalterima "Informatike" biće moguće plaćati račune objedinjene naplate i vršiti ostale uplate kao i do sada. Sa radom nastavlja i Uprava za urbanizam, a do kraja nedelje će ponovo biti pušten u rad i video-nadzor grada - navodi se u saopštenju "Informatike".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading