Presuda za stravičan zločin kod Zaječara: Ženu je udavio u odvodu za fekalije u štali, a njenog oca u wc šolji

Autor: Novosti, Republika

Hronika

03.03.2020

15:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odlukom Apelacionog suda u Nišu, Dalibor Predić (37), iz borskog sela Slatina, osuđen je, pravosnažno na 30 godina robije zbog svirepog ubistva Svetozara Rpanovića (90) i njegove ćerke Dušanke Abrašević (67), iz sela Dubočani, kod Zaječara, koje je, tražeći da mu daju novac, zverski mučio i ubio.

RepublikaFoto: facebook.com/Dalibor Predic
Dalibor Predić

Dušanku i njenog oca "tipovao" je Dalibor, a postojala je sumnja da mu je rođak pomagao u tome, koji je, kasnije, zbog nedostatka dokaza – oslobođen. Predić je znao da ljudi iz Dubočana imaju para, jer sin Abraševićeve radi u Austriji.

Dalibor je, najpre, u štalu ugurao nesrećnu ženu, gde joj je vezao ruke i usta, nakon čega ju je surovo prebio. Tom prilikom joj je polomio vilicu i naneo teške povrede glave, ali žena nije priznala gde drži novac. Predić ju je gurnuo u odvod za fekalije u štali u kojoj su se nalazile krave, gde je zatečena sa zadignutom suknjom i donjim vešom, koji je je bio smaknut ispod kolena, zbog čega je čak sumnjano i da je bila silovana.

Nakon što je završio sa Dušankom, Dalibor je ušao u kupatilo kuće i tu brutalno pretukao i Svetozara, ali ni on nije kazao gde drži novac. Predić je, potom, starca zaključao u kupatilo i gurnuo mu glavu u WC šolju. Potom je obavio premetačinu kuće i tu je našao 1.500 evra, koji su, kasnije, i pronađeni kod njega.

Nakon razbojništva, Predić je pobegao sa lica mesta, ali je ubrzo uhapšen. Prvo je u Višem sudu u Zaječaru osuđen, nepravosnažno, na četiri decenije zatvora, ali je posle Apelacioni sud preinačio tu presudu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading