Hicima iz "kalašnjikova" hladnokrvno ubio zeta i unuka! Stigla kazna Nenada Ronića

Autor: novosti.rs, Republika

Hronika

03.03.2020

12:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Viši sud u Zaječaru objavio je nepravosnažnu presudu kojom je Nenad Ronić (64) osuđen zbog teškog ubistva na kaznu zatvora od 40 godina zatvora. Ronić je, sredinom jula, hicima iz automatske puške ubio zeta Jastreba Asanovića (38), nevenčanog supruga svoje ćerke Monike, i svog unuka Ivana Ronića (19).

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Nenad Ronić

Tužilaštvo je zastupalo optužnicu da je u pitanju teško ubistvo, dok je odbrana Ronića pokušala da to delo predstavi kao ubistvo. Sud je, ipak, doneo odluku da Nenad naredne četiri decenije provede iza rešetaka.

Nenad, je tada, hicima iz "kalašnjikova", naneo teške ozlede Romani Asanović (19), supruzi svog unuka Ivana, kojoj su meci ušli u predelu levog kuka i zaglavili se u telu, dok je svog drugog unuka Benjamina Ronića (15) rafalom "isekao" po nogama.

RepublikaFoto: ST/D. ILIĆ
Tuga.... Ubijeni Ivan Ronić


- Čuo sam da su se Nenadovi unuci po sinu i ćerki potukli – ispričao nam je tada očevidac Božin Simić. – Ivan je, navodno, tada udario svog brata od strica K.R. zbog čega je ovaj potražio pomoć u Hitnoj pomoći Zdravstvenog centra u Knjaževcu. Međutim, neko je Nenadu javio da mu je unuk po sinu preminuo, nakon čega je on došao u kuću svoje ćerke.

Nenad je tu napao ćerku da je njen sin ubio K.R. Monika je pokušala da ga ubedi da to nije istina, već da je u pitanju lakša ozleda, ali je otac nije slušao.

- Međutim, Nenad je počeo da psuje i da govori kako će osvetiti unuka – nastavio je naš sagovornik. – Seo je u auto i odvezao se do kuće, odakle je uzeo automatsku pušku i vratio se kod ćerke. Mislim da je imao nameru da ih sve pobije.

RepublikaFoto: ST/D. ILIĆ
Jastreb Ronić

Nenad je odmah ubio Jastreba i Ivana, dok je Romanu i Benjamina teško ranio. Nakon što mu je Stefanović oteo pušku, Ronić je pobegao, ali je ubrzo uhvaćen.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading