Veliko hapšenje u EPS: Zaposleni ojadili kasu preduzeća za 16,6 miliona dinara

Autor: telegraf.rs, republika.rs

Hronika

02.03.2020

15:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U saradnji sa Sektorom za unutrašnju kontrolu i bezbednost JP EPS policija je uhapsila sedmoro zaposlenih iz ogranka "Drinsko-Limske hidroelektrane" u Bajinoj Bašti zbog sumnje da su kroz više krivičnih dela u vezi sa javnim nabavkama oštetili "Elektroprivredu Srbije" za oko 16,6 miliona dinara.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Uhapšeni osumnjičeni su pričinili štetu EPS-u i ogranku DLHE time što su omogućili da se urade radovi koji nisu bili predmet javnih nabavki niti od značaja za poslovanje EPS-a. Tom prilikom su izgrađeni građevinski objekat i pristupni put koji je trebalo da služe potrebama trećeg lica, za šta su nenamenski potrošena sredstva JP EPS.

U drugoj akciji, u saradnji sa Sektorom za unutrašnju kontrolu i bezbednost JP EPS, policijski službenici uhapsili su jednog zaposlenog u EPS-ovom ogranku RB „Kolubara” prilikom krađe. Uhapšeni je zatečen prilikom krađe visokonaponskog kabla, velike vrednosti.

JP EPS se zahvaljuje Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije i nadležnom tužilaštvu na dobroj saradnji u suzbijanju korupcije i zaštiti imovine JP EPS.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Stršljen

02.03.2020 18:58

Nije to prvi put,i kao i do sada angažuje se advokat,proglase da nije kriv vrate ga posao i još mu isplate zarade,plate,odštete,noćni rad,odštetu za stres i strah i tako u krug godinama,zašto,pa rodbinske,kumovske veze.Tako je u epsu,kopovima,ili organizovano po dogovoru,vuk sit ovce na broju.