Morbidna svedočenja otkrivaju da je Jelena Marjanović bila u potlačenom položaju u svojoj porodici!

Autor: blic.rs

Hronika

02.03.2020

10:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Ej, tetka, hoćeš da nam skuvaš kafu?" i "Lepo su se slagali, Jelena je čak svekrvi skidala žuljeve" - svedočili su kuma Vera Vukomanović i nekadašnji prijatelj Boris Pucić na suđenju Zoranu Marjanoviću, optuženom za teško ubistvo supruge Jelene 2. aprila 2016. godine u Borči.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Foto: Ilustracija

Ni kuma, ni bivši Zoranov prijatelj nijednom rečju nisu naveli da je Jelenu suprug maltretirao, da je bio nasilan ili grub prema njoj, ali njihovo viđenje odnosa unutar porodice Marjanović na indirektan način objasnilo je da Jelena nije bila baš ravnopravan član.

Pucić je čak objasnio da to "tetka", kako je Zoran zvao suprugu, nije bilo u pogrdnom kontekstu, već da supružnici daju jedno drugom nadimke iz milošte. Jelena je, međutim, bila pet godina mlađa od supruga, ali nijedan svedok do sada na suđenju nije izjavio da je ona njemu tepala "tečo", "ujko" ili "čiko". Međutim, njihovo viđenje odnosa unutra porodice Marjanović na indirektan način objasnilo je da Jelena nije bila baš ravnopravan član.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Vera Vukomanović

- Te izjave nisu uobičajene u porodičnim odnosima i ukazuju o podređenom tipu. To su i sitni indikatori odnosa u porodici. Kada nekoga nazivate "tetka", jasno je da aludirate da ta osoba izgledom i ponašanjem podseća na sredovečnu, a ne na mladu ženu, što za nju može biti uvredljivo - kaže psiholog Zoran Musterović.

S druge strane, kuma Vera Vukomanović je navela da je Jelena čak svekrvi skidala žuljeve. Upravo je i poslednji put Vera, na nagovor Jelenine svekrve Zorice, 2. aprila u 16.42 sati, zvala Jelenu da bi saznala gde je nožić za sečenje žuljeva.

Trpela psihičko nasilje, Zoran je nigde nije puštao samu

U istrazi, Teodora Krsmanović ne samo da je navela da je Jelena trpela psihičko nasilje u domu Marjanovića već da je Zoran nije puštao Jelenu samu čak ni kada je išla kod majke u bolničke posete!

- Uvek je Jelena vozila kada je išla kod majke u bolnicu, ali je Zoran išao s njom. Ostajao je u automobilu, govoreći: "Zgrada je ozračena", a kad god smo izlazili iz auta, opominjao nas je: "Požurite sa posetom!" - ispričala je Teodora.

- U našoj kulturi nije baš uobičajen takav odnos svekrve i snahe. Čak ni između ćerke i majke! Takva briga i ponašanje je uobičajeno prema mnogo starim osobama ili nemoćnim, koje ne mogu da se sagnu i neke stvari urade same. Ali to može da znači i da snaha prihvata hijerarhiju u porodici, da je podređena, podložna pritisku i da će učiniti sve da ispuni tuđa očekivanja - objašanjava psiholog Musterović.

O tome da je Jelena na izvestan način potlačena u domu Marjanovića u istrazi je svedočila Teodora Krsmanović, Jelenina sestra od strica. Teodora je trebalo da svedoči prekjuče, ali se zbog bolesti nije pojavila u Palati pravde i nedolazak je opravdala medicinskom dokumentacijom. Posle njenog svedočenja u Višem tužilaštvu u Beogradu, u oktobru 2017. godine, mediji su objavili da je "Jelena trpela psihičko nasilje u kući Marjanovića i da su se njih dve dva meseca pre ubistva čak i posvađale jer joj je rekla da ne treba da trpi!"

RepublikaFoto: Public/Promo
Ubijena Jelena Marjanović

- Jelena se nikada nije žalila dok je bila u kući Marjanovića, ali bi se žalila kad izađe napolje. Poslednji put kad smo se videle čak smo se i posvađale zbog toga. Rekla sam joj: "Ne treba to više da trpiš!" Međutim, Jelena je uvek branila Zorana - izjavila je Teodora Krsmanović na svedočenju.

Prema navodima medija koji su imali uvid u njeno svedočenje, Jelena je tek 2015. počela da se žali, i to njenom ocu da ne može više da izdrži, a uglavnom je imala pritužbe na Zoranove roditelje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Edit

03.03.2020 08:07

Predstoje novi izbori a stara "prica". Treba odrzati pozornost tih glasa.