SUĐENJE DECENIJE OD "A" DO "Š": Sve pojedinosti saslušavanja svedoka u slučaju ubistva Jelene Marjanović

Autor: Jovana Korica

Hronika

27.02.2020

18:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje Zoranu Marjanoviću (42) za ubistvo supruge Jelene (33) nastavljeno je saslušavanjem svedoka.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Kuma Vera, Zoran i Vladimir Marjanović

Boris Pucić, policajac kog je Zoran prvog pozvao kobnog 02. aprila 2016, iznenadio je sve u sudnici rekavši da se on i Zoran više ne druže, te da je jedina neobična stvar koju je zatekao na nasipu u Borči bio trag guma u travi i devojka sa psom.

Teodora se razbolela

Osim Pucića, u sudu su se pojavili i Vera Vukomanović, kuma porodice Marjanović, i Zoranov otac Vladimir. Teodora Krsmanović, sestra ubijene pevačice, nije došla, a izostanak je opravdala zdravstvenim tegobama, baš kao i Zoranova majka Zorica, koja je navodno imala moždani udar. Za njenu bolest Zoran krivi autora pisma koje je nedavno stiglo na adresu suda u kojem je Zorica označena kao glavni nalogodavac ubistva. Vladimir Marjanović iskoristio je svoje pravo da ne svedoči, navodeći da "nema ništa da kaže što bi doprinelo rasvetljavanju ubistva" njegove snajke.

 

Kuma Vera: Jana crtala mamu u travi

Vera Vukomanović ostala je pri svedočenju koje je dala u Tužilaštvu tokom istrage, navodeći kako je za sve njih to bio običan dan i kako niko nije ni slutio da će se desiti tragedija. Ona je bila poslednja koja je čula Jelenu, i to u 16.42, kako je rekla pred sudom.

- Pošto je Zorica imala žuljeve na nogama koje joj je Jelena sređivala, tražila sam nožić da joj ih ja sredim. Nisam mogla da ga nađem, pa sam u 16.42 pozvala Jelenu da je pitam gde je taj nožić. Jelena je već trčala, bila je zadihana, rekla mi je da je nožić na natkasnoj i zamolila me da završim ručak koji je počela da sprema - ispričala je ona i dodala da je Vladimir nedugo nakon toga ušao u kuću i rekao da je Jelena nestala.

- Svi su krenuli u potragu, a Janu su vratili kući, gde je crtala travu, i rekla da se mama izgubila u njoj - posvedočila je Vera.

Vladimir u sudu: Nemam šta da kažem što bi doprinelo rasvetljavanju ubistva

RepublikaFoto: ST/J.KORICA
Veliki broj novinarskih ekipa u sudnici

Prema policajčevim rečima, Zoran ga je kobnog dana pozvao oko 17.30.

- Rekao mi je da je Jelena nestala. SMS sam mu poslao brojeve telefona na koje može da prijavi nestanak. Posle toga sam se samoinicijativno spakovao i otišao do nasipa. Na nasipu sam sreo Zorana, Janu, Vladimira i Miloša. Pitao sam šta se desilo. Zoran mi je rekao da je Jelena trčala ispred njega i nestala. Dok sam pretraživao nasip, dalje sam sretao samo Miloša. Pitao sam gde su Zoran i Vladimir, rekao je da su otišli da odvedu Janu kući. Na nasipu nisam primetio ništa neobično, video sam samo tragove guma 50 metara desno od rampe, gde je deponija. Tragovi su bili u travi. Video sam jednu devojku koja je pokušavala da ubaci psa u auto i njoj sam pomogao. Na nasipu sam ostao do dva, tri sata posle ponoći i nisam se sutradan tamo vraćao - ispričao je on.

 

Zoran opušteniji u sudu

Zoran Marjanović je ovog puta u sud došao nešto opušteniji. Odmah po ulasku je skinuo naočare za sunce, a tokom ročišta bio je staložen i miran. Na pitanje sudije o tome da li želi da postavi pitanje, kratko je odgovarao sa ne. S vremena na vreme je cupkao nogom, ali ništa drugo nije ukazivalo na to da je nervozan.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Zoran dolazi u zgradu Višeg suda

Pucić je objasnio da se sa Jelenom i Zoranom družio jednom mesečno ili jednom u tri meseca, uglavnom dolazeći kod njih u studio. Njihov bračni odnos okarakterisao je kao normalan, navodeći da nije primetio da je Zoran bio grub prema Jeleni.

- Od milošte je znao da joj kaže: "Ej, tetka, hoćeš da nam skuvaš kafu" - ispričao je Pucić.

Kompromitovan

Svi u sudnici bili su iznenađeni kada je Pucić rekao da se sa Zoranom više ne druži.

- Ne družim se više sa njim jer sam kompromitovan. Mnogo toga je izrečeno što ja nisam rekao. Sretali se jesmo, ali se više ne družimo. Ljudi su počeli da mi dovikuju na pumpi: "Borise, ko je ubio Jelenu" - objasnio je on.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading