(VIDEO) Putevi kokaina crnogorske mafije! Evo gde je trebalo da završi tona droge pronađene u vodama Venecuele

Autor: Mediji

Hronika

26.02.2020

13:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crnogorska policija poslala je informacije o švercu kokaina bezbednosnim službama Velke Britanije, nakon čega je u vodama Venecuele realizvana međunarodna akcija zaplene više od tone kokaina!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto ilustracija

Kako se saznaje, krajnja destinacija teretnjaka "Aresa" bila je luka u Solunu.

Teretnjak "Aresa" koji su vlasti Arube zaustavile u jutarnjim satima 25. februara plovio je pod zastavom Kameruna, a krenuo je iz Venecuele 23. feburara. Prema planu puta, krajnja destinacija mu je bila Grčka, odnosno luka u Solunu.

Crnogorska policija je saopštila danas da je brod lociran i opserviran celom rutom plovidbe duž Južne Amerike, sa posebnim merama nadzora pri svakom ulasku i izlasku iz luke.

- Nakon dobijanja operativnog podatka da je kokain "ubačen" na "Aressu" Mornarica Kraljevine Holandije je u Arubi presrela brod i započela detaljan pretres koji je i dalje u toku. Slobode su lišeni i crnogorski državljani koji su bili članovi posade - kazali su iz Uprave policije Crne Gore.

 

 

Mediji na španskom naveli su da je na brodu uhapšeno sedam osoba, a među njima se našao i kapetan broda.

Portali na španskom prenose da je "Aresa" proizvedena 1978. godine i 42 godine je radila kao teretni brod. Kapacitet mu je 2.649 tona, dugačak je 95 metara i širok 13 metara. Njegov identifikacioni signal je TJMC15.

Grčka - igralište za balkanske kriminalce

Ne treba zaboraviti da je Grčka, krajnja destinacija broda, proglašena kao utočište kriminalaca sa Balkana odakle vode poslove šverca kokaina, kada je su u januaru ove godine u okolini Atine ubijeni jedan od vođa škaljarskog klana Igor Dedović i njegov bliski saradnik Stevan Stamatović.

RepublikaFoto: youtube.com/RTL Nieuws

Četvorica maskiranih muškaraca upali su tog popodneva u restoran i, pred njihovim ženama i decom, otvorili vatru ispalivši više desetina hitaca. Odmah zatim pobegli su sa lica mesta, a grčka policija još nije uspela da rasvetli ovaj zločin.

Da li su se škaljarci Dedović i Stamatović u Grčkoj krili kako bi bili bliži lukama u koje stižu tovari droge, zasad nije poznato i to bi trebalo da utvrdi istraga.

Ipak, grčka javnost razjarena sve češćim kriminalnim obračunima ovdašnjih kriminalaca komentarisala je da je njihova država postala "igralište za balkanske kriminalce".

Kolumbijska vojska je na svom Tviter nalogu napisala da su učestvovali u akciji sa vojskom Holandije. Tanjug je jutros preneo pozivajući se na crnogorske medije da je u akciji učestovavala i srpska policija.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading