Dva brata makroa na optuženičkoj klupi, a evo kako su ih njihove "dame" razotkrile

Autor: Blic

Hronika

26.02.2020

10:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripremno ročište pred početak suđenja Beograđaninu Mihailu Maksimoviću održaće se danas u Višem sudu u Beogradu. Maksimoviću je u februaru potvrđena optužnica kojom se tereti za trgovinu ljudima i posredovanje u vršenju prostitucije. Istom optužnicom obuhvaćen je i njegov brat Dušan Milenković, kome se na teret stavlja posredovanje u porostituciji.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Mihailo Maksimović i njegove dame

Dva brata naći će se na optuženičkoj klupi deset meseci nakon što je cela Srbija saznala da se bave elitnom prostitucijom - podvođenjem atraktivnih devojaka imućnim klijentima. Kako su braća dospela iza rešetaka i istovremeno na sve naslovne strane u Srbiji?

Klupko elitne prostitucije počelo je da se odmotava nakon hapšenja nekoliko devojaka u januaru, i to u toku provoda u jednom hotelu sa turskim državljanima. One su uhapšene i osuđene za prostituciju, a nakon toga odlučile su da svedoče protiv Maksimovića i njegovog brata, tvrdeći da su ih oni "psihički maltretirali" i "terali da troše velike količine novca kako bi ugrađivale silikone, išle na treninge i ginekološke preglede o svom trošku, ali i na kurs lajfkoučinga".

Krajem marta prošle godine na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" najpre je uhapšen Mihailo Maksimović. Policija je prilikom pretresa kod njega našla uredno vođenu evidenciju o svim devojkama koje rade za njega, ali i klijentima koji koriste njihove usluge.

Spiskovi i tabele nalazili su se u sveskama i laptopovima koje je imao kod sebe. Nešto kasnije na površinu je isplivala i njihova sadržina...

Međutim, Mihailović je i pre susreta sa policajcima na beogradskom aerodromu bio njihov stari znalac, jer je već hapšen prilikom redovne kontrole saobraćaja 2014. godine. Tada su mu lisice stavljene jer se utvrdilo da se bavi podvođenjem sedam devojaka od kojih su pet uhapšene, dok se za još dve smatralo da se kriju u Bosni i Hercegovini.

RepublikaFoto: facebook.com/Mihailo Maksimovic/pixabay
Mihailo Maksimović

Maksimović je sredinom 2015. godine sklopio nagodbu sa Prvim osnovnim tužilaštvom o priznanju krivice i sud ga je osudio uslovno na deset meseci zatvora, sa rokom provere od tri godine. Takođe, pristao je i da plati i novčanu kaznu od 120.000 dinara, nakon čega je, može se reći, postao slobodan čovek.

Ispostavilo se da nije gubio vreme već se vratio svom dobro razrađenom biznisu...

Baš kada i Maksimovića, policija je privela Dušana Milenkovića. Ispostavilo se da su njih dvojica u srodstvu, a da su istovremeno i bliski saradnici.

Naime, po princupu dobrog i lošeg policajca, Milenkovićeva uloga bila je da se stara o devojkama, odvozi ih i dovozi sa sastanaka sa klijentima, brine o svakodnevnim potrepštinama i njihovoj bezbednosti. S druge strane, Maksimović je, navodno, bio "loši policajac" koji je šefovao i ugovarao sastanke.

Prolazili su dani od njihovih hapšenja, a klupo se odmotavalo. Saznalo se da je Mihailo, u jednoj od svojih evidencija, ima veoma detaljne podatke o devojkama, toliko da je bilo navedeno i kada kojoj počinje i završava se menstrualni ciklus.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Hapšenje u aferi elitna prostitucija

Tvrdnja pomenutih devojaka, da ih Maksimović tera da idu na kurs "lajfkoučinga" ispostavila se da je tačna. Naime, Maksimovićeva bizarna ideja bila je da, ukoliko neko upadne u stan u kom njegova radnica boravi sa klijentom, ona pokaže sertifikat koji je dobila na kursu i predstavi se kao "lajfkouč".

Teranje devojaka da idu na treninge i estetske opreacije odnosila se na njegovu potrebu da žene koje rade za njega uvek izgledaju atraktivno, zdravo, privlačno... Ginekološki pregledi bili su obavezni.

S druge strane, tako detaljne podatke posedovao je i za svoje klijente. Sat sa njegovim devojkama koštao je od 150 do 500 evra, a od njih je uzimao 50 odsto od zarade. Za prijatelje je imao poseban tretman - bez provizije.

Viđanje sa devojkama funkiconisalo je tako da su njegovi saradnici iznajmljivali stanove, gde bi devojke dolazila tako što bi ih Milenković odvozio.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading