Majka devojčice (12) koju je oteo Malčanski Berberin: Neka monstrum trune ZAUVEK U ZATVORU!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ninoslav Jovanović (47), poznatiji kao Malčanski Berberin, vraća se u niški zatvor pošto je u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu okončano njegovo psihološko veštačenje. Ovaj nalaz treba da oceni da li je monstrum bio uračunljiv u trenutku otmice, odnosno da li ga čeka robija ili lečenje. Aleksandra Karimanović, majka otete devojčice, kaže za Srpski telegraf da se nada da će Jovanović završiti iza rešetaka - i to zauvek!

Foto: youtube.com/Vecernje novosti/facebook.com/Zlatko Vujičić

RepublikaFoto: youtube.com/Vecernje novosti
Aleksandra Karimanović

Psihijatrijsko ispitivanje Jovanovića, osumnjičenog za otmicu i silovanje 12-godišnje devojčice, trajalo je mesec dana, a obavljeno je po nalogu sudije za prethodni postupak Višeg suda u Nišu. Nalaz i mišljenje veštaka biće dostavljeni sudu i tužilaštvu koje vodi istragu protiv Jovanovića, a zasad nisu poznati javnosti.

Majka M. K.: Jeste dugo trajalo veštačenje, ali se nadamo da će prava odluka biti donesena. Očekujemo doživotnu robiju za njega

Više javno tužilaštvo u Nišu vodi istragu protiv Jovanovića zbog sumnji da je oteo i deset dana držao i zlostavljao 12-godišnju M. K.. Ukoliko ga proglase uračunljivim, za ova krivična dela preti mu kazna od najmanje 10 godina ili kazna doživotnog zatvora. Majka otete devojčice za Srpski telegraf kaže da za monstruma postoji samo jedna pravedna odluka.

Marić: Moguće su četiri dijagnoze

RepublikaFoto: youtube.com/Jutarnji Program TV HAPPY
Jovan Marić

Sudski veštak i psiholog Jovan Marić otkrio je za naš list šta je moguće da piše na nalazu veštaka za višestrukog silovatelja.

- Mogli su da utvrde da je uračunljiv, smanjeno uračunljiv, ali nebitno, bitno smanjeno uračunljiv ili neuračunljiv. Samo ako je u pitanju poslednja dijagnoza, onda će mu biti određeno lečenje u zatvorskoj bolnici. Za ostale tri ide iza rešetaka - kaže Marić.

On objašnjava da u slučaju druge opcije, u kojoj su mu utvrđeni neki psihički poremećaji, sudija mora da ima u vidu da je njegovo psihičko stanje bilo bitno smanjeno i da treba da mu ublaži kaznu. Ako se utvrdi da je nebitno smanjeno, to znači da ima neke psihičke smetnje, ali da one ne mogu da utiču na izvršenje dela i da treba da mu se sudi kao uračunljivom.

- S obzirom na to da ni za prethodna dela nije bio osuđen na lečenje, sve govori da je u pitanju neka od tri mogućnosti u kojima ga očekuje robija. Tome u prilog govori i to što su mnogi stručnjaci komentarisali da zbog detaljnog planiranja otmice i brojnih priprema deluje da je bio veoma uračunljiv - kaže Marić.

- Jeste dugo trajalo veštačenje, ali se nadamo da će prava odluka biti donesena i da će pravda pobediti. Očekujemo doživotnu robiju za njega, da zauvek tamo ostane - rekla je Aleksandra Karimanović potištenim glasom.

Brojka: 10 dana je Jovanović držao i zlostavljao devojčicu

Potera

Malčanski Berberin uhapšen je 5. januara na groblju u rodnom selu Malča. Policijska potraga za njim trajala je 17 dana, od 20. decembra, kada je u selu Suvi Do namamio devojčicu u automobil predstavivši se kao novi domar kojem treba da pokaže put do škole.

Još nije spremna da se vrati u školsku klupu

Aleksandra Karimanović kaže za Srpski telegraf da se njena ćerka i dalje oporavlja kod kuće iako je juče za sve učenike počelo drugo polugodište.

- Nije još krenula u školu, treba još vremena da bi bila spremna na to - naglasila je.

Ona je pronađena nakon deset dana potrage u selu Jasenovik u jednoj vikendici, a on je tada uspeo da pobegne. Devojčica je bila ošišana, sa modricama po telu, i neko vreme je provela u niškom kliničkom centru zbog oporavka.

Jovanović je, inače, pušten iz pritvora u martu 2019. godine, kada mu je izrečena prvostepena presuda kojom ga je Viši sud u Beogradu osudio na pet meseci zatvora zbog polnog uznemiravanja maloletnice putem Fejsbuka. Pre toga je u dva navrata bio osuđivan za silovanje na 10 i 12 i po godina zatvora, koje je odslužio.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Dragan

25.02.2020 07:38

Jedina kazna za ovog lepotana je doživotna robija. Ako ne dobije tu kaznu, nego izmisle neki poremećaj pa dobije manju kaznu, zajedno na izdržavanje lekara i sudiju zajedno u istu ćeliju, pa neka se zajedno druže. Tako će se učiniti bezopasnim nasilnik i ekipa koja podrćava i gaji takvo zlo.