Novi momenat u slučaju ubistva Jelene Marjanović: Njen iskaz će izmeniti tok suđenja?

Autor: Kurir, Republika

Hronika

24.02.2020

08:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vladimir i Zorica Marjanović, roditelji Zorana Marjanovića (42), kom se sudi zbog sumnje da je 2. aprila 2016. ubio suprugu, pevačicu Jelenu Marjanović, u četvrtak bi prvi put trebalo da se pojave pred Višim sudom u Beogradu, kao i Teodora Krsmanović, sestra pokojne Jelene.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ/youtube.com
Jelena i Zoran Marjanović

Kako se nezvanično saznaje, otac i majka optuženog i dalje će koristiti svoje zakonsko pravo da ne svedoče.

Marjanovići se brane ćutanjem

- Ovo pravo oni su iskoristili kada su pozvani u tužilaštvo, tokom istrage. U toku je druga faza postupka, javno suđenje, i oni imaju zakonsku mogućnost da odluku da ne govore o zločinu za koji je optužen njihov sin promene - objašnjava sagovornik i podseća da su oni bili pozvani i na prethodno suđenje, na kom je prvi put svedočio Zoranov rođeni brat Miloš, ali da su izostanak opravdali lošim zdravstvenim stanjem Zorice Marjanović.

Pored roditelja optuženog supruga pevačice, sud je najavio da će pozive za svedočenje uputiti i Teodori Krsmanović, sestri pokojne, Veri Vukomanović, kumi porodice koja je praktično živela s njima u vreme zločina i među poslednjima čula Jelenu, kao i Borisu Puciću, policajcu kog je Zoran pozvao kobnog dana da mu pomogne u potrazi za suprugom.

Posebno interesantno je, kako sagovornik objašnjava, to što će se u sudnici prvi put sresti Jelenina sestra od strica Teodora i Zoran Marjanović.

- Ona o samom zločinu nije govorila ni tokom istrage, ali je pričala o porodičnim odnosima i tome kako je Zoran maltretirao Jelenu tako što ju je terao da trči i radi vežbe, govorio joj da je debela. Iz njenog iskaza proizilazi i da je Jelena razmišljala o tome da ode iz kuće Marjanovića jer navodno više nije mogla da podnese "matore", odnosno njegove roditelje - kaže izvor.

Dva termina

Pored suđenja, koje bi trebalo da bude održano u četvrtak, podsetimo, Viši sud u Beogradu zakazao je još dva nova termina, 9. i 10. mart, kada će kao svedoci biti pozvani i svi ostali koje su dosad predložili tužilaštvo i odbrana.

SVEDOCI  

27. februar

• Vladimir Zoranov otac

• Zorica Zoranova majka

• VeraVukomanović kuma Marjanovića

• Teodora Krsmanović Jelenina sestra

• Boris Pucić policajac  

9. mart

• Vid Stjepanović meštanin Crvenke

• Radosava Marinković žena koja je čuvala koze

• Dragan Prvulović meštanin Borče

• Milan Vukša policajac

• Aleksandar Knežević policajac  

10. mart

• Zorica Gemović Jelenina frizerka

• Lenka Đorđević vaspitačica male Jane

• Nora Karleuša Rakić Jelenina drugarica

• Magdalena Radojević prodavačica

• Milana Šišić doktorka kojoj je Jelena poslala poslednju poruku

- Posle saslušanja svih svedoka ostaje da se pred sudom izjasne sudski veštaci. Ukoliko sudija Jelena Škulić nastavi da zakazuje pretrese ovim tempom, do polovine godine mogla bi da bude izrečena prvostepena presuda - kaže sagovornik.

Teodora o sestri Jeleni

Teodora Krsmanović, jedina rođaka pokojne Jelene koja je predložena za svedoka, ranije je u Višem tužilaštvu ispričala da se pokojna pevačica žalila na Zoranove roditelje, ali da je njega uvek branila.

- Jelena se nikada nije žalila dok je bila u kući, ali kada bi izašla iz kuće, žalila se. Čak smo se, kad smo se poslednji put videle, posvađale jer sam ja rekla da ona to više ne treba da trpi, s tim što je Jelena branila Zorana, ona ga je uvek branila - govorila je Jelenina sestra o odnosima u kući Marjanovića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading