Otac mladića koji se ubio zbog zelenaša neutešan: Da mi je bar rekao, možda sam mogao da mu pomognem

Autor: kurir.rs, Republika

Hronika

23.02.2020

20:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potraga za Draganom Rankovićem (24) iz Kragujevca posle tri nedelje okončana je tragično. Mladićevo telo pronađeno je obešeno o vrbu u mestu Crkvine nedaleko od rodnog sela Donje Grbice. Dragan je nestao pre više od tri nedelje, a u oproštajnoj poruci na Fejsbuku optužio je prijatelja zbog koga je pozajmio novac od zelenaša „za situaciju u koju ga je doveo" jer nije vraćao dug.

RepublikaFoto: facebook.com/printscreen
Dragan Ranković

Ispred porodične kuće - muk.

Otac Živomir gušio se zbog smrti jedinca. Kaže za Kurir da su lovci pronašli telo njegovog sina na kilometar i po od rodne kuće kod reke Uglješnice, na mestu Mijailovićeva vodenica.

- Tokom potrage prolazili smo blizu tog mesta, ali ne baš tamo pokraj reke gde je nađen. Čudno mi je da je tamo otišao, pošto je taj deo sela izbegavao i kao dete. Znao sam da je verovatno to uradio čim je uzeo konopac. Krivo mi je što mi sin ništa nije rekao, možda sam mogao da mu pomognem - jedva je izgovorio Ranković i naveo da je kod Dragana pronađen novčanik.

Rođaci mladića čuli su da je navodno „prijatelj zbog koga je pozajmio novac i koji ga je gurnuo u probleme izjavio u policiji da nema veze s Draganovim nestankom".

 

 

- Dragan se najverovatnije obesio istog dana kada je na Fejsbuku ostavio tu poruku. Inače, ubio se u radnom odelu firme u kojoj je bio zaposlen - priča nam rođak.

Dragan je navodno od zelenaša uzeo novac za svog prijatelja i pošto nije imao da vrati, oprostio se sa svima i otad mu se gubio svaki trag.

- Dug se neprestano uvećavao i verovatno je višestruko premašio osnovnu svotu. Zelenaši su ga pritiskali i maltretirali do te mere da se odlučio na ovako radikalan korak - kaže njegov školski drug.

Podsetimo, Ranković je na Fejsbuku ostavio poruku:  

- Dragi moji prijatelji, žao mi je što se opraštamo na ovaj način. Želeo bih da zahvalim svom „velikom prijatelju" što me je doveo dotle da ja moram na ovakav način da rešim probleme koji su nastali zbog njega. Pozdrav veliki od Batketa.

POHAPSITI ZELENAŠE U KRAGUJEVCU!

Građani preko društvenih mreža traže pravdu i hitno hapšenje ljudi koji su Dragana oterali u smrt.

- Taj iznos nije bio veliki u početku. Pominje se 300 evra. Ali su mu kalemili kamatu na kamatu i ko zna koliko je ispalo kada se odlučio na ovaj tragičan korak. Maltretirali su ga. Dragan nije bio iz tog sveta. Domaćinsko dete sa sela - priča rođak nesrećnog mladica i kaže da ima indicija da je reč o jednoj od ekipa iz Kragujevca za koju „je javna tajna da se bave zelenašenjem".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading