Opasna mašinerija nije ostavljala tragove! Spasić otkrio zašto je služba uništavala informacije o likvidacijama žestokih momaka

Autor:

Hronika

24.02.2020

06:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Likvidacije žestokih momaka sa beogradskog asfalta počinjene devedesetih i danas danas stoje pod velom tajni. Iako je ubijeni premijer Srbije Zoran Đinđić po dolasku na to mesto od državne bezbednosti tražio da se istraže sva mafijaška ubistva to se nije desilo.

Aleksandar Knežević Knele, Željko Ražnatović i Đorđe Božović Giška

Čak i tajne informacije vođene pod opštim nazivom "Presek" koje su došle do premijera nisu uspele da rasvetle 500 ubistava u kojima su ubijeni Željko Ražnatović, Đorđe Božović Giška, Branislav Matić Beli, Aleksandar Knežević Knele, ali i ministar odbrane Pavle Bulatović, funkcioner JUL Zoran Todorić Kundak, kao i policijski general Radovan Stojičić Badža.

Naime, Božidar Spasić tvrdi da je služba kompletnu informaciju uništila jer je postojao strah da bi zbog ubistava mogao da odgovara neki njen pripadnik.

- To je bila opasna mašinerija koja nije dozvoljava da ostanu tragovi posle njenih akcija. Đinđić je znao da je ta hobotnica vodi do Slobodana Miloševića. Niko takve stvari nije mogao da radi na svoju ruku. Milošević možda nije naredio, ali se nije ni protivio niti pokušavao da spreči krvave obračune. Pogubno dejstvo parajedinice svi su videli 12. marta 2003, kada su pripadnici policije ispalili metak u srce predsedniku Vlade ove zemlje - navodi Spasić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
kome treba kuknjava za takvima

24.02.2020 08:47

rijesili se kriminalaca na brz i efikasan nacin jednom za svagda umjesto da ih se salje na sudjenje koje oni ne bi placali a posle i u zatvor kojeg bi opet neko drugi placao neracunajuci tu i ljecnicko osiguranje koje bi moralo biti na najvisem nivou.. neko je sav taj problem rijesio u par min ali ima nekih koji ih prikazuju kao mucenike, maltene svece !