Otvorena Pandorina kutija! Evo ko stoji iza ubistva Bulatovića, Kundaka i Badže

Autor:

Hronika

24.02.2020

06:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tri nedelje posle ubistva Željka Ražnatovića likvidiran je ministar odbrane Pavle Bulatović. Bulatović je likvidiran u kasnim večernjim satima 7. februara 2000. godine u restoranu "Rad" na stadionu na Banjici, a počinioci ovog dela su pripadnici klana Amerika.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Pavle Bulatović

Stoji u belešci koju je pokojni premijer Srbije Zoran Đinđić tražio na uvid od srpskih službi bezbenosti 2001. godine.

Kriminalci iz iste grupe organizovali su i izvršili likvidaciju Zorana Todorića Kundaka, viskopozicioniranog funkcionera JUL, i policijskog generala Radovana Stojičića Badže.

Krvava osveta

Vojislav Raičević, poznatiji kao Voja Amerika, bio je vođa klana koji se vodi pod operativnim imenom Amerika jer su pripadnici grupe kalili zanat u Americi, a o njemu u belešci koja je dostavljena Đinđiću piše:

- Operativna saznanja ukazuju da je Raičević likvidirao Radeta Ćaldovića zvanog Ćenta i novinarku Maju Pavić, koja je bila s njim u društvu. Zbog ubistva Ćande Raičević se zamerio Jusufu Buliću. Informacije dalje govore da su delovi policije sklopili dogovor sa mafijaškim šefovima da se Raičević likvidira.

Dodaje se da je skovan plan da se Voja Amerika kidnapuje, a snimak mučenja do tančina su opisali operativci službe:

- Na snimku koji su i naši operativci videli potvrđeno je da je Raičević mučen i da su u njegovo telo ispaljena četiri hica. Nakon toga Raičević je priznao ubistvo Ćente, a Cvijetinović mu je tada ispalio hitac u glavu. Telo nikada nije pronađeno, izvori u kriminalnim krugovima potvrđuju da je telo iskasapljeno, a delovi tela su bačeni u Dunav ili negde zakopani.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading