Tajne beleške mafijaških likvidacija: Arkanu došli glave transferi fudbalera

Autor:

Hronika

24.02.2020

06:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Državna bezbednost dostavila je na zahtev tadašnjeg premijera zemlje Zorana Đinđića dokumenta koja vode do nerešenih likvidacija u Srbiji. Međutim, tajne informacije koje mu je dostavila služba vođene pod opštim nazivom "Presek" nisu pomogle da se sazna istina o više od 500 mafijaških likvidacija u kojima su ubijeni Željko Ražnatović, Đorđe Božović Giška, Branislav Matić Beli, Aleksandar Knežević Knele, ali i ministar odbrane Pavle Bulatović, funkcioner JUL Zoran Todorić Kundak, kao i policijski general Radovan Stojičić Badža.

Željko Ražnatović Arkan

Dokument iz 2001. nikada nije evidentiran kao dokument u službi, a Srpski telegraf danas ima uvid u njega i otkriva detalje iz sumornih vremena.

Naime, u delu beleške koja se odnosi na ubistvo Željka Ražnatovića Arkana kao razlog za ovu likvidaciju navodi se prvenstveno novac od transfera fudbalera.

Naši izvori tvrde da je likvidaciju organizovao Skole (Zoran Uskoković, vođa miljakovačke ekipe), a da je delovima službe svakako to koristilo zbog eventualnog svedočenja u Hagu jer je on često u razgovorima pretio da može svašta da ispriča.

Napominjemo da je Ražnatović do nekog perioda bio naša operativna veza.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading