Preminuo radijski voditelj Zoran Modli

Autor: Republika

Hronika

23.02.2020

12:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radio Laguna je objavila da je preminuo radio novinar i nekadašnji pilot Zoran Modli (71).

RepublikaFoto: youtube.com/RTV Marš HD Valjevo
Zoran Modli

Modli je počeo karijeru disk-džokeja početkom sedamdesetih godina dvadesetog veka u beogradskim diskotekama. Za mlađe naraštaje informacija: to je onaj "Modli, što program vodli".

Izdao je ploču "Zoran Modli i leteća diskoteka" i bio je urednik jedne rubrike u muzičkom magazinu "Džuboks". Modli je sa Borom Đorđevićem početkom 1975. godine osnovao grupu "Hajduk Stanko i jataci", u kojoj je bio pevač, ali su imali samo dva singla.

Bio je veoma popularan radio-voditelj tokom osamdesetih kada je imao emisiju "Ventilator 202", sve do 1987. godine. Nakon toga se posvećuje više karijeri pilota putničkih aviona.

Emisiju "Modulacije" Modli počinje na tada novoosnovanom radiju "Pingvin" u maju 1993. godine.

Od 2000. pokreće emisiju "Zair" (Zakon akcije i reakcije) koja je godinu dana emitovana na radiju Beograd 202, a danas se emituje na beogradskom Radiju Laguna i na više nezavisnih radio stanica u Srbiji i regionu.

S obzirom na to da je radio i kao profesionalni pilot i instruktor letenja, Modli je pisao i knjige namenjene popularizaciji pilotskog poziva i to ukupno sedam.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading