Ubio i zakopao majku u dvorištu: Na lešu nedostaje glava!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikola F. (24) iz Bačkog Gradišta osumnjičen je da je na jesen prošle godine ubio i zakopao svoju majku Dušicu u dvorištu njihove kuće u Ulici Šamu Mihalja.

RepublikaFoto: facebook.com/Nikola Fifi Filipcev
Sin-monstrum: Nikola F. u pritvoru

Ovaj nesvakidašnji zločin otkriven je u utorak, kada je Nikoli određeno zadržavanje do 48 časova.

Hapšenje

Nikolu je uhapsila policija iz Bečeja. Odmah nakon što je otkriven leš njegove majke, naložena je ekshumacija tela, koja će utvrditi kako je nesrećna žena preminula, a obdukcija će odrediti dalji tok postupka.

- Videla sam danas veliku gužvu i policiju oko kuće, a zatim i kako hapse Nikolu. Nije mi bilo jasno zašto ga odvode jer je bio vrlo miran i povučen mladić - priča za naš list jedna komšinica.

Nikola je važio za pristojnog momka, a živeo je samo sa majkom, koja je bila psihijatrijski bolesnik

Kako saznajemo, stanovnici ove ulice primetili su da Dušice nema još od jesenas, a kada su mladića pitali gde mu je majka, on im je rekao da je umrla. Policija je nedavno došla do informacija da je nesrećna žena mrtva i da ju je sin zakopao u dvorištu, pa su odmah otišli u njegovu kuću. Tamo su prekopali svu zemlju oko kuće i našli kosti nesrećne žene.

- Čula sam da nisu mogli da pronađu njenu glavu. S obzirom na to da se to davno desilo, potrajaće utvrđivanje, koje će pokazati kako je došlo do njene smrti - kaže naša sagovornica.

Zakopao majku zbog penzije

Slobodan P. (54) iz Beograda u oktobru prošle godine zakopao je svoju majku Stevanu (84) u garaži njihove kuće na Dedinju kako bi mogao da što duže podiže njenu penziju. Istragom je utvrđeno da je nije ubio, ali je protiv njega pokrenut prekršajni postupak po Zakonu o grobljima i sahranama. On će se teretiti za sahranjivanje van groblja, za šta mu preti novčana kazna do 50.000 dinara.

Otac ih napustio

Kako kažu meštani Bačkog Gradišta, Nikola je važio za pristojnog momka, a živeo je samo sa majkom, koja je bila psihijatrijski bolesnik.

- Dušičin suprug nije više mogao da trpi njenu nestabilnost, pa je napustio i nju i sina i otišao da radi u Nemačku. Jadna žena nikada nije imala posao, a ni njen sin, koji je bio zdrav i sposoban. Nije ga zanimalo da počne da se bavi nečim. Stalno smo ga viđali po kraju sa jednim drugom i nikada nisu pravili probleme. Izgleda da su živeli od socijalne pomoći, ali ne znamo zašto bi digao ruku na nesrećnu ženu - kaže naša sagovornica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading