(FOTO) Zapaljen džip udovici Crnog Gruje! Policija istražuje požar na Zvezdari

Autor:

Hronika

19.02.2020

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Luksuzni rendž rover koji je pre dve večeri izgoreo u požaru u Ulici Vojislava Ilića pripadao je supruzi Nenada Grujovića (41) zvanog Crni Gruja, osuđivanog pripadnika nekadašnjeg klana Dejana Stojanovića Keke koji je stradao kada je u paranoji skočio kroz prozor stana u Đušinoj ulici. Policija istražuje da li je skupoceni džip Grujinoj udovici zapaljen kao opomena!

RepublikaFoto: e-stock/E. ČONKIĆ
Nenad Grujović

Požar je izbio oko četiri sata ujutru, a policiju i vatrogasce pozvala je sama vlasnica džipa.

- Vozilo je bilo parkirano na trotoaru ispred zgrade. Vlasnica Nina G. (34) sa terase je videla da joj automobil gori i odmah obavestila nadležne. Vatrogasci su brzo stigli i ugasili vatru, nakon čega je policija započela uviđaj. Vatra je potpuno uništila ceo prednji deo i unutrašnjost vozila - kaže izvor iz policije za Srpski telegraf.

Nina G. bila je veoma uznemirena zbog požara. Nakon što su policajci obavili razgovor s njom, njoj je čak i pozlilo, pa je morala da interveniše Hitna pomoć.

- Po svemu sudeći, džip je namerno zapaljen, a dalja istraga treba da pokaže kako je planuo i ko je to uradio. Između ostalog, uzeti su snimci sigurnosnih kamera sa okolnih objekata u nadi da je neka od njih snimala napadače. S obzirom na to da je buknuo usred noći, dok je vlasnica spavala, pretpostavlja se da je neko ovim hteo da joj pošalje svojevrsnu poruku, odnosno opomenu - dodaje naš sagovornik.

Vlasnici džipa pozlilo od straha kada je videla da joj gori auto. Sumnja se da je neko želeo da joj pošalje opomenu

Udovica Nenada Grujovića je policajcima rekla da ne zna kako je njen auto planuo i ko bi eventualno želeo da joj naudi, tako da zasad nije poznato da li ovaj incident eventualno ima bilo kakve veze s njenim pokojnim suprugom.

Umislio da ga juri policija

Nenad Grujović (41) skočio je u novembru 2018. godine kroz prozor stana na prvom spratu zgrade u centru Beograda, kako se ispostavilo, u paranoji da će ga policajci odvesti u zatvor. Obdukcijom je utvrđeno da je bio pod dejstvom narkotika, pa je, kao i mnogo puta ranije, počeo da halucinira da policijska patrola dolazi po njega!

Za njim je bila raspisana centralna poternica jer se nije odazivao na pozive za izdržavanje robije zbog pljačke pošte 2006, u kojoj je ubijen radnik obezbeđenja Vesko Babović. On je posle devet i po godina provedenih u pritvoru pušten na slobodu, a trebalo je da odleži još šest meseci kazne.

- Ispituje se da li joj je neko pretio i, ako jeste, zbog čega. Više detalja biće poznato nakon istrage, koja je u toku - kaže naš sagovornik.

Ko je Crni Gruja

- Grujović pripadao novobeogradskom klanu Dejana Stojanovića Keke

- bio osuđen za pljačku pošte 2006. na Novom Beogradu

- tokom pljačke ubijen radnik obezbeđenja pošte Vesko Babović

- nikad nije utvrđeno od čijeg metka je Babović nastradao

- Grujović tužio Srbiju Strazburu jer je devet i po godina bio u pritvoru bez presude

- dobio odštetu 6.000 evra od države

- osuđen je na 10 godina i trebalo je da odsluži još šest meseci, kada se ubio

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading