Srbin uhapšen u Italiji: Sa dvojicom Moldavaca kidnapovali žrtve, pa ih pretukli i opljačkali!

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

17.02.2020

23:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski državljanin Bogdan Dogandžić (33) uhapšen je sa još dve osobe iz Moldavije zbog sumnje da je u Italiji, krajem prošle godine, oteo dvojicu muškaraca koje je prethodno upoznao u baru, zatim ih pretukao i opljačkao.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Trojica muškaraca, jedan Srbin i dva Moldavca od kojih je jedan u tom trenutku bio maloletan, svoje žrtve su upoznali u baru u Santorsu krajem novembra prošle godine.

Za slučaj se saznalo kada je osoblje bolnice Santorso obavestilo operativni centar karabinjera da su intervenisali na javnom mestu, pružajući pomoć napadnutim osobama.

Policija je odmah obavila razgovor sa žrtavama nakon kog je uspela da rekonstruiše događaj. Utvrdili su da su se uhapšeni i žrtve upoznale u baru nekoliko sati pre napada, te da su iz njega zajedno izašli kako bi navodno kupili cigarete.

Prema svedočenju žrtve, umesto da skrenu u ulicu u kojoj se nalazio automat za kupovinu duvana, vozač "audija" ih je odveo na neku drugu, zabačeniju lokaciju, a zatim je trojka izašla iz automobila i nasrnula na nesrećne muškarce.

 

 

Kako piše "Vićenca tudej", rukama i nogama su divljački udarili i davili, ne dozvoljavajući im da pobegnu, da bi ih na kraju maltene onesvešćene, ostavili da leže na pločniku. Kada im premlaćivanje nije bilo dovoljno, ukrali su im dva novčanika sa 180 evra i narkuvicu, seli u svoj "audi" i pobegli sa lica mesta, ostavljajući okrvavljene muškarce na ulici.

Sreća je bila što je posle izvesnog vremena naišao vozač kamiona koji je video muškarce da leže na zemlji i odmah pozvao hitnu pomoć. Proveli su 15, odnosno 30 dana, u bolnici, zbog brojnih preloma, hematoma i podliva na glavi i telu.

Nakon istrage, zbog sumnje da su počinili krivično delo otmica, pljačka i prebijanje, sud u Vićenci odredio je pritvor dvojici muškaraca od kojih je jedan Srbin Bogdan Dogandžić (33), a drugi maloletni Moldavac rođen 2001. godine, koji je umesto u pritvor, upućen na sud za maloletnike. Treći uhapšeni ima 20 godina.

Vest je u italijanskim medijima objavljena tek prošle nedelje, po završetku istrage,

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading